Mangal’da Tavukbudu tarifi - Mangal’da Tavukbudu yapılışı

Malzemeler:

4 Tavuk butu
3 Yesil sogan
1 Ceviz büyüklügünde Zencefil
3 kuru domates
3 ufak kirmizi aci biber
1 TK Tarçin
1 TK Kisnis tohumu
2 Defne yapragi
1 TK Anason
1 TK Yenibahar
1/2 TK Kekik
1/2 rendelenmis hindistan cevizi (Muskatnuss)
1/2 TK Tarcin
3 YK Zeytinyagi
3 YK Sojasosu
1 Limon
1 YK Bal

Yapılışı:

Soganlari, Zencefili ve kuru domatesi dograyin. Bütün malzemeleri bir dondurucu torbasina koyun. Yikanmis temizlenmis tavuk butlarinida torbaya yerlestirip iyice karistirip torbanin agzini baglayin. Torbayi bir cukur tabaga yerlestirip en az 2 saat marine olmasi icin dolaba koyun. Tavuk butlarini, marine olduktan sonra kömürlü veya elektrikli bir mangalda kizartin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 477
favori
like
share