MALZEMESİ:250Gr az yağlı kıyma,1 baş soğan,karabiber tuz hamuru için 2 su bardağı un 1,5 çay bardağı pirinç ,1 su bardağı tuzlu yoğurt ya da yağlı süzme yoğurt

YAPILIŞI:Kıymanın içine soğanı çok ince doğranır,tuz ve karabiber konup karıştırılır.Hamuru için una su ve tuz katılıp mayasız orta sertlikte bir hamur yapılır.Sonra oklavayla açılıp karelere kesilir içine et konup kapatılır.az unlanmış tepside 15 dk fırınlanır.

ÇORBASI İÇİN:Tencereyeyarısına kadar su koyup kaynatılır kaynayan suya 1,5 çay bardağı pirinç koyup açılması beklenir sonra hamurlarda içine atılıp iyice kaynatılır içindekiler pişince tuzlu yoğurdu veya süzme yoğurt koyup az daha kaynatıp ocaktan alınır üzerine tereyağı nane kızdırılıp dökülür.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 749
favori
like
share