European Burmese

Son güncelleme: 03.07.2009 13:56
  • European Burmese - Kedi Irkları European Burmese

    noimage

    Temel Özellikleri
    Avrupalı Burmese dayanıklı, sağlıklı, konuşkan ve dışa dönük bir ırktır. çok zeki, sevecen, oldukça sadık ve canayakın kedilerdir. Aktif, hareketli ve oyuncu olan bu kediler tek başlarına kalmak yerine diğer petlerle arkadaşlık etmekten hoşlanır, yabancılara karşı çekingen değildir.

    İnsanları sever ve sahibiyle güçlü bir bağ kurarak çok iyi dost olur. Kediden çok köpek karakteri taşıyan Foreing Burmese, evde sahibini sürekli takip ettiği ve kapıda karşıladığı bilinmektedir.

    Görünüş ve Vücut Yapısı
    Avrupalı Burmese orta boy, zarif fakat güçlü ve dayanıklı bir kedidir. Vücudu kaslı ve göründüğünden daha ağırdır. Vücut genelinde yuvarlak hatlara sahiptir.

    Köken aldığı orjinal Burmese ırkına göre yüz yapısı daha kısadır ve Burmese gibi ekstrem bir yüz ifadesine sahip değildir. Baş yuvarlak yapıda, burun çıkıntısı belirgin, çeneleri güçlü, yanak kemikleri geniştir. Kulakları orta boy, birbirinden uzak, tabanı geniş ve uçları hafif yuvarlaktır. Göz rengi sarıyla amber arasında anlamlı bir ifadeye sahiptir.

    Bacakları genel olarak uzundur. Ancak arka bacaklar önlerden biraz daha uzundur. Ayakları küçük ve oval şekillidir. Kısa, ince tüylerden oluşan yumuşak ve çok parlak bir kürkü vardır. Kuyruğu ise normal uzunluktadır.

    Tüy Bakımı
    özel bir tüy bakımına ihtiyacı yoktur. Sadece ölü tüylerin toplanması için düzenli fırçalanması faydalı olur.

    Kökeni
    Avrupalı Burmese, diğer adıyla Foreign Burmese ırkı 1930'da Amerika'ya getirilen ilk Burmese ile Siamese ve yerli kısa tüylü ırkların birleştirilmesi ile doğmuş bir ırktır. Daha sonraları hızla Avrupa'da tanınmıştır.

    CFA (Cat Fanciers Association) Burmese ile bu ırkı farklı ırklar olarak kabul etmektedir. Aynı kökenden gelmelerine rağmen farklı görünümlere ve standartlara sahiplerdir.
#03.07.2009 13:56 0 0 0