Şilili müzik efsanesi Inti-İllimani Türkiye'de

Son güncelleme: 03.07.2009 15:36
  • Şilili müzik efsanesi Inti-İllimani Türkiye'de


    Dünyaca ünlü Şilili müzik grubu Inti-İllimani iki özel konser vermek üzere Türkiye'ye geldi.

    İllimani Dağı'nın güneşi Anadolu'nun güneşiyle buluşuyor. İnti İllimani grubunun sahne alacağı 'Dağların Ezgileri Buluşuyor' konseri bu akşam (3 Temmuz Cuma) saat 19.00 da Harbiye Açık Hava Sahnesi'nde yapılacak. Gecenin diğer grupları ise Mogollar, Agire Jiyan ve İstanbul Üniversitesi'nden Sesler ve Düşler grubu.

    DİSK ve Türk-İş'e bağlı sendikalarla Türkiye Araştırma ve Eğitim Merkezi (TAREM) tarafından Tek Gıda İş Sendikası Seferihisar tesislerinde gerçekleştirilen Dünya Genç İşçi Buluşması kapsamında yarın (4 Temmuz) da Seferihisar'da müzik ziyafeti verecek olan gruba konserde Türkiye'den Moğollar, Bandista ve Ahibba eşlik edecek.

    Inti-Illimani adı yerli Aymara dilinden geliyor. "Inti", aynı zamanda ataları saydıkları yaratıcı tanrı Viracocha'nın oğlu İnka Güneş Tanrısı ve Güneş, "Illimani" de bir kuş olan kondor ve La Paz, Bolivya dolaylarında Illimani Dağı anlamına gelmektedir. Kelimelerin birleşmesi "Illimani Dağı'nın güneşi" veya "Güneşin kondorları" anlamına geliyor.

    1967 yılında Şili'de Santiago Teknik Üniversitesi'nde okuyan gençlerce kurulan grup, 1973 yılında Şili diktatörü Pinochet'nin Salvador Allende'ye yönelik darbesi sırasında Avrupa turnesindeydi. Darbeden sonra 14 yıl boyunca ülkelerine geri dönemediler ve dünyayı dolaşıp Şili halkının mücadelesini anlatan konserler verdiler. İnti İllimani grubunun müzisyenleri, bu yıllar boyunca kendilerine ev sahipliği yapan İtalya'da yaşadılar.
#03.07.2009 15:36 0 0 0