Full Throttle 2

Son güncelleme: 03.07.2009 17:16
  • Her ne kadar yapımcılar ser verip sır vermese de, şu ana kadar sızan bilgileri derleyelim dedik.

    noimage
    Bundan yaklaşık 10 ay önce, birçoğumuzun en sevdiği macera oyunlarını yapan Lucas Arts, en sevilen oyunlarından 2 tanesini yeniden yaptığını duyurdu. Bunlardan biri Sam and Max 2, diğeri ise Full Throttle II idi. Her iki oyunun da ilk versiyonu, şüphesiz macera severlerin klasik olarak nitelendirebileceği türdendi. Şimdi ise gözler yollarda, bu oyunların çıkacağı tarihi beklemekte; kafalarda ise aynı çizginin ve kalitenin korunup korunamayacağı soruları var.
    Yeni oyunun yapımcı kadrosunda bir takım değişiklikler var. Her şeyden önce oyunun başı değişmiş. Fakat yeni kişi zaten Lucas'ın içinden gelen ve birçok projede yer alan Sean Clark. Oynayanların bileceği gibi oyunumuzun ana karakteri Ben idi. Ve oyunun karakteri onunla şekilleniyordu. Ben 'i seslendiren Roy ne yazık ki ölmüş. Şimdilerde Ben'in kişiliğine uyacak birilerini arıyorlarmış. Bunun dışında son Monkey Island ve Grim Fandango'da çalışmış artistler görev alacakmış. Dolayısıyla grafiklerin onlardan esintiler taşıyabileceğini söyleyebiliriz.
    Macera oyuncuları (en azından ben) genelde, hem tüm olayı güzel grafikler ve sesler desteğiyle görmek isterler, hem de olayın içinde heyecanı yaşamak isterler. Fakat şu anki imkanlarla her ikisini de yapmak mümkün olmadığından sadece birisi yapılır ve genelde birinci seçenek macera oyuncuları tarafından (en azından benim tarafımdan :) ) tercih edilir. Ancak imkanların artması ve eğilimin diğer oyun türlerinde ikinci seçeneğe kayması sebebiyle olsa gerek Lucas da buna kaymış. Aslında bunun örneklerini Indiana Jones'da görmüştük. Bu sayede hem macera, hem aksiyon tadının alınabileceğini umuyorlar. Açıkcası ben buna şüphe ile bakıyorum. Zaten onlar da bunu kabul ediyorlar ve bunun saf macera olarak adlandırılmasa bile güzel bir şeylerin ortaya çıkacağını söylüyorlar.
    Oyunumuz, tahmin edileceği gibi 3 boyutlu olacak. Oyunda macera öğrelerinin yanında dövüş ve serbest şekilde motorsiklet kullanma imkanları da bulunacak. Doğrusu, eğer güzel ve geniş mekanlar da bulunursa, serbestçe motorun gazını köklemek güzel bir deneyim olabilir. Başrol oyuncumuz yine Ben. Ben, bir motorsikletçi ve bu tür kişilerden oluşan bir çetenin başı. Ben'in buna uygun hareketleri, konuşmaları, mimikleri yine mevcut. Zaten bu oyunu klasikleştiren şey belki de bu. Ben bu macerada, istemeden bir köyü ve yolları talan etme planına dahil olacak ve oyun boyunca, bu planın sahipleri dışında, kendine has özellikleri olan çetelerle de dişe diş mücadele edecek.
    Söylenenler arasında başta Ben olmak üzere, karakter modellerinin çok güzel olduğu şeklinde. Oyun şu anda oynanabilir durumda ve daha çok içerik, diyaloglar ve özellikler konusuna eğilinmiş durumda. İlkindeki kısa konu sebebiyle yarım kalan oyun zevkinin, bu oyunda yaşanmayacağı ve oyunun uzun yapılacağı da başka bir söylenti. Ayrıca oyunun ilk oyunla uyumlu olması için yapımcılar ilk oyunu da sömürme çalışmalarına devam ediyorlarmış.
    Oyun sadece PC için değil konsollar için de planlanıyor. Çıkış tarihine ise henüz çok var. Tahmini çıkış tarihi 2003 sonları. Bilgilerin az olmasına rağmen, meraklıların bir nebze olsun merakını giderelim istedik. Önümüzdeki E3 fuarında yeni bilgilerin geleceğini umuyoruz.
#03.07.2009 17:16 0 0 0