Ghost Recon Advanced Warfighter 2

Son güncelleme: 03.07.2009 17:20
  • GRAW geri dönüyor

    /no?"]noimage
    Ubisoft ve Tom Clancy bu ikiliyi son yıllarda sıkça görür olduk. Nedeni ise basit, Tom Clancy'nin imzasını taşıyan oyunlar. Splinter Cell, Rainbow Six ve Ghost Recon üçlüsünü birçok oyuncu bilir. En büyük ortak yanları şüphesiz ilgi çekici konuları. Asıl meseleye gelecek olursak, Ghost Recon Advanced Warfighter çıktığı zaman oldukça beğenildi. Hatta grafikleriyle dikkat çekti ve bazı açılardan tartışma konusu haline bile geldi. Kanlı çarpışmalara girdik, adamlarımızla türlü maceralar atlattık. Olmadı Multiplayer'da birçok kişiyle kapıştık. Çok oyuncu devam ederken, eklentiler geldi aradan. Harita paketleri yüklendi, maçlar yeniden şenlendi. GRAW zaten konusu, oynanışı, grafikleriyle oldukça başarılı oldu. Çıkışından bu yana zaman geçti, ancak Ubisoft unutmadı, unutamadı GRAW 2 geliyor dedi ve müjdeyi bastırdı.

    Giriş

    GRAW 2 yine Tom Clancy imzalı bir konuyla gelecek. Oyun bu sefer Amerika-Meksika sınırında geçiyor. Senaryo her zaman ki gibi derinlere kadar işleyecek, zaten Tom Clancy'den kötü bir hikaye beklenmez. GRAW 2'yi konusundan başka asıl önemlisi birinci oyuna göre sunacağı yenilikleri ve gelişmiş özellikleri.

    İlk olarak tabii ki görsellik dikkat çekecek. GRAW'ın birincisi çıktığında çoğu makineyi kasım kasım kastırmıştı. Hatta çevremdeki bazı tanıdıkların 'Abi patlama olduğunda Slayt'a dönüyor oyun' şikayetlerini iyi hatırlıyorum. Bu şikayetler yine olacak mı bilemem. Ancak GRAW 2 ilkine göre daha gelişmiş grafiklerle selam edecek. Birinci oyunda ışık efektleri ve gölgelendirmeler oldukça hoşuma gitmişti. İkincisinde bu biraz daha abanılarak devam edilecek. Modellemeler ve çevre daha ayrıntılı olacak. Başarılı bölüm tasarımları da cabası. Ama en dikkat edici kısım dinamik hava sisteminin eklenecek olması. Böylece çıkan bir rüzgarla savrulan toprağı veya kumları göreceğiz. Yağan yağmurla, yerde ufak su birikintileri oluşacak. Bunların hepsi yine görsel olarak etkili olacak.

    Hava şartları oynanışı da etkileyecek. Sonuçta bir kum fırtınası içinde nasıl keskin şekilde hedefi vurabiliriz ki? Gelelim diğer meseleye; bu sefer ki durum GRAW 2'nin birinci oyundan daha fazla ve değişik asker sınıfıyla, silah yelpazesine sahip olacak olması. Belirtilenler arasında sınıf olarak 'Medic' var. Silah konusunda kesinlikle ayırt edicilik belli olacakmış.

    Araçlar gereçler

    Uzaktan kumandalı oyuncakları bilirsiniz. Ancak kablolu uzaktan kumandalılar değil, diğerleri. Yarış arabaları süperdir, ancak bunların uçak, tekne gibi diğer alternatifleri de vardır. GRAW 2'de uzaktan kumandalı bir gemimiz olacak. Ancak oyuncak değil, tamamen can yakıcı. Emir verdiğimiz doğrultu da denizden bize destek verecek. Ayrıca buna ek olarak hava desteği çağırma gibi bir özelliğimiz de olacak. Yeni birkaç araç daha GRAW 2'de yer alacak.

    Oyunun en çok üstünde durulan kısmı yapay zeka. İlk GRAW'a göre daha yüksek ve taktik yapan bir yapay zeka olacakmış. Düşmanlarımız bizi pusuya düşürmek için elinden geleni yapacaklar. Alan daraltma gibi taktiklere başvurabilecekler. Rakipler dışında ekip arkadaşlarımız da ilk oyundaki hataları yapmayacaklar, daha derli toplu vaziyette olacaklar.

    Umut dolu

    GRAW 2'de yine iyi bir Multiplayer desteği olacak. İlk oyunun çoklu mod'u başarılıydı, ikincisinde de aynen bu başarı ve kalite devam edecek. Yapım birincisinin eksikliklerini düzeltiyor, hatta düzeltmekle de kalmıyor geliştiriyor. Sağlam bir konu ve oynanışla GRAW 2 sağlam bir hit olacak gibi duruyor.
#03.07.2009 17:20 0 0 0