Halo 2 - PC

Son güncelleme: 03.07.2009 17:35
  • Halo 2'nin PC çıkarmasına ufak bir bakış
    /no?"]noimage Üçüncüsü çıkacak olan Halo'nun ilk oyunu PC'ler için müjdelenmişti. Çıktığında nasıl heyecanla kurup oynadığımı hatırlıyorum. Bir solukta bitirdiğim Single Player'ı ve daha sonra bende hastalık yapan Multiplayer modu. Özellikle çoklu oyuncudaki araç kullanımı beni en çok etkileyen kısım olmuştu. Hatta oyunlarda araç kullanımını başlatan yapımlardan biridir Halo. İlkinin üstünden bir hayli zaman geçti. Ama ondan bu kadar bahsetmemin nedeni, birincisi olarak harika bir oyun olması; ikincisi ise PC'ye başarıyla port yapılan nadir oyunlardan birisi olması. Xbox versiyonundan daha geniş bir Multiplayer'a bile sahip oldu. Ekstra haritalar, daha sonrasında çıkartılan harita paketleri ve mod yapımcılarının desteğiyle, PC'de iyi olmasını sağladı. Modlarla ve diğer ekstralarla ilgili olarak www.haloplanet.com adresine bakabilirsiniz. Kontrolleri ve PC için geliştirilen Multiplayer özelliği en başarılı kısımlardı. Şimdi aynı şekilde Halo 2 PC platformunda çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

    Halo 2'nin konusuna bir hatırlatma yapalım. İlk oyunda Master Chief'in içinde olduğu ana gemi saldırıya uğramış ve bir kaçış modülüyle oyuna ismini de veren Halo'ya yani halka gezegene zorunlu iniş yapmıştı. Daha sonrasında burada Covenant'lar kapışmıştık ve Halo'nun sırrını çözüp, onu da yok etmiştik. İkinci oyun işte bundan sonrasında başlıyor. Halo isimli halka gezegen insanlarla savaşta olan Covenant ırkı için oldukça önemliydi. Çünkü Covenant'lar onu kutsal olarak görüyorlardı. Master Chief, Dünya'ya döndüğünde sevgi gösterileriyle karşılanıyor. Sonuçta gezegenin yok edilmesi, insanlar için büyük bir zaferdir. Diğer taraftan Covenant'ların komutanı ise halka gezegenin yok edilmesinden ve mağlubiyetten sorumlu tutulmaktadır. Bu yüzden cezaya çarptırılır. Sonunda Covenant'lar yaptıkları araştırmalar ve soruşturma sonunda Master Chief'in kim olduğunu ve Dünya'nın nerede olduğunu öğrenirler. Böylece Dünya'yı istila etmek için büyük bir filo hazırlarlar. Master Chief yaptıkları için madalya almaya hak kazanmıştır. Tam madalya töreninde Dünya çok sayıda düşman gemisiyle karşılaşır ve böylece büyük savaş başlar.

    Games For Windows

    Microsoft, ilk oyunda yaptığı gibi aradan bir süre geçirtip Halo 2'yi PC'lere çıkartıyor. Tabii ki oyunun Xbox sürümünden arada farkı olacak. İlk olarak dikkat çeken nokta oyunun sadece Vista işletim sisteminde çalışacak olması. Aslında bu Microsoft'un Vista işletim sisteminin kullanılmasını yaygınlaştırmak için uyguladığı politikalardan biri. Ayrıca oyun 'Games For Windows' etiketi ile piyasaya sürülecek.

    Teknik kısımlara gelecek olursak, Halo 2'nin grafiksel yönü yeni nesil oyunlarınki gibi olmayacak. Zaten gelen ekran görüntülerinden de bu anlaşılıyor. Ancak buna rağmen Xbox sürümüne göre biraz daha iyi görüntü sunacak. İlk olarak yapılan değişikliklerde oyunun ekran çözünürlüğünün arttırılması olacak ki, zaten bu şuanda yapılmış durumda. Ayrıca kaplamalar üstüne de cilalama ve makyajlama çekiliyor. Oyun Directx 9 destekliyor ve söylenene göre 2 Ghz işlemci, 1 Gb ram ve Directx 9 destekli bir ekran kartı oyunu rahatça çalıştıracak.

    Diğer önemli asıl kısmı ise kontroller oluşturuyor. İlk Halo'nun kontrolleri PC için oldukça iyi yapılmıştı. Yapımcılar yine kontrolleri bu şekilde bizlere sunacak. En önemlisi Xbox'taki Gamepad için yapılan hassas ayarlamalar, bilgisayar için yeniden elden geçiyor. Klasik klavye (W, A, S, D) ve fare kombinasyonu ile oyunu oynayacağız. Mesela Master Chief'le iki silah kullandığımız anlarda, farenin sol tuşu sol taraftaki silahla; sağ tuşu ise sağ taraftaki silahla ateş etmemizi sağlayacak.

    Multiplayer'daki ekler

    İlk Halo'nun muhtemelen en iyi kısmını Multiplayer oluşturuyordu. Halo 2'nin PC versiyonunun Xbox sürümünden en çok ayıracak noktayı da, 16 kişiye kadar destek sağlayacak olan Multiplayer oluşturacak. Çoklu oyuncu kısmında ekstra yeni haritalar bulunacak. Diğer bir söylentiye göre yeni bir araç daha dahil olabilirmiş. Bunlara ek olarak bir adet 'Level Editör' bulunacak ki, böylece kendi haritamızı ve oyun modlarımızı yapabiliriz.

    Halo 2'nin Single Player'ında herhangi bir ekstra bulunmayacak. Oyun aslında genel manada biraz daha cilalanıp, PC'ye iyice port edilerek Mayıs ayının başlarında piyasaya çıkartılıyor. Zaten ön siparişleri başlamış durumda. Xbox'ı olmayıp bu efsaneyi oynayamayanlara, Halo 2'nin PC versiyonu ilaç gibi gelecek.
#03.07.2009 17:35 0 0 0