Kars Gülahmet Aytemiz Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

Son güncelleme: 03.07.2009 18:52
  • Kars Gülahmet Aytemiz Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi - Kars - Gülahmet Aytemiz - Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

    noimage

    İsmail AYTEMİZ, esnaf bir ailenin çocuğu olarak Kars Merkez'de doğdu. İlk ve orta öğrenimi Kars'ta, lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı.
    İsmail AYTEMİZ, Kars'taki öğrencilik yıllarında okuldan arta kalan zamanını esnaf olan babasının yanında ticaret hayatını öğrenerek değerlendirdi.
    Vatani görevini tamamladıktan sonra, 1959-1962 yılları arasında Türkiye'deki 53 ilin 450 ilçesinde Milli Eğitim'e bağlı tüm il, ilçe ve köy okullarına verilmek üzere alçıdan mal edilmiş Atatürk heykelleri yapıp, teslim etmiştir.
    Bu üç yıllık Türkiye gezisinden sonra İstanbul'a gelerek Aytemiz Büst Atölyesi'ni kurdu ve işlerini büyüttü. 1963 yılı ortalarında Aytemiz Petrol'ü kurarak, akaryakıt ve enerji sektörüne adımını attı.
    İsmail AYTEMİZ, daha sonra maden, uluslar arası nakliye taşımacılık ve sınai gaz üretimi gibi alanlarda şirketler kurarak Türkiye genelindeki iş hayatındaki atılımlarına devam etti ve Aytemiz Şirketler Grubunu oluşturdu.
    İsmail AYTEMİZ, uzun yıllar Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Genel Başkanlığı, İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul Ticaret Odası Meclis üyelikleri ve Kars Ardahan Iğdır Kalkınma Vakfı Başkanlığı yaptı.
    İsmail AYTEMİZ halen, İstanbul Ticaret Meclis üyeliği, Aytemiz Şirketler Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.

    Okulumuzu (2001) pansiyonumuzu(2005) yıllarında hayır sever işadamımız İsmail Aytemiz yaptırmıştır...

    Teşekkürler İSMAİL AYTEMİZ

    Tel: 0 (474 ) 223 24 41
#03.07.2009 18:52 0 0 0