ÖRDEĞİN YAPILIŞI


Uzun yarım kesilmiş bir salatalığın ucuna bir kürdan batırılır, kürdanın öteki ucuna yarım kesilmiş patates baş olarak takılırlar, patlıcan kabukları kaş gibi kesilir, patatese yapıştırırlır, ayıklanmış cevizler göz olarak takılır. Bir havuç ağız yerine yapıştırılır. salatalığın alt kısmına takılan kürdanlar bacak olur, bacaklar ortadan ayrılmış iki siyah zeytine batırılır. Bir kürdana takılmış yarım sivri biber, salatalığa kuyruk olarak eklenir. Başa takılan külah ördeğimizi tamamlamış olur.
Araç ve Gereçler :
1- Yarım patates, bir sivri biber, havuç, kürdan, salatalık.
2- Ayıklanmış ceviz, patlıcan kabuğu, iki siyah zeytin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 926
favori
like
share