Saç Malzemeleri ve Saç Sağlığı

Son güncelleme: 04.07.2009 13:25
  • neler saça zarar verir - saç bakımı - saç bakımı nasıl yapılır - saç malzemeleri - saç sağlığı - saçlara krepe yapılması

    noimage

    Saç malzemelerinin seçiminde çok dikkatli davranmak gerekir. Bunlardan bazıları ısrarla kullanılırsa saça büyük ölçüde zarar verirler, özellikle her saç için ayrı malzemeyi yanlış kullanmamak gerekir.
    Özellikle, saçların biçimli durmasını sağlayan spreyler fazla kullanıldığında saç tellerinin sertleşip kırılmasına yol açarlar. Fazla spreyli saç taranmaya kalkışıldığında da tellerinin kırılması mümkündür.
    İyice rengi açılarak boyanmış bir saça perma yapılması saç tellerinin zedelenmesine yol açar. Hatta saçı ot gibi bir hale getirir. Yine saçları bol göstermek için krepe yapılması da saçın kısa bir süre içinde parlaklığını kaybedip cansızlaşmasına yol açar.
    Saça şekil vermek için fırça ve taraktan başka bir aracın kullanılmaması yerinde olacaktır.

    NELER SAÇA ZARAR VERİR?
    Malzemelerin uygunsuz kullanılışı, türlü boyalar, şehrin tozu ve dumanı, kaloriferli evlerin kuru sıcağı, fazla güneş ve soğuk rüzgâr saçın zarar görmesine yol açan önemli etkenlerin başında gelir.
    Ayrıca sivri dişli taraklarla tel fırçaların da saça zarar verdiği unutulmamalıdır.
    Ayrıca, çok sıkı şapkaların ve perukların saçın hava ile irtibatını keseceğinden saçlar için zararlı olacağı hatırdan çıkarılmamalıdır.
#04.07.2009 13:25 0 0 0