Işıl Yücesoy - Işıl Yücesoy Kimdir - Işıl Yücesoy Biyografisi

Işıl Yücesoy (d. 1945 Kırklareli) Sinema ve tiyatro oyuncusu, ses sanatçısı.



Ankara Devlet Konservatuarı’ndan mezun olan Işıl Yücesoy, Devlet Tiyatrosu'nda sanat hayatına atıldı (1969). Daha sonra 1975 yılında şarkıcı olarak sahneye çıkmaya başladı. Aynı yıl ilk 45’liği Çalamazsın Mutluluğu basıldı. 1978 yılında kendi firması Orient Plak’ı kuran sanatçı, birçok gece kulübü ve gazinoda sahneye çıktı. Dört adet plağı basılan Yücesoy, 1981'den sonra film ve dizilerde rol almaya başladı.

Oynadığı

* Küçük Adam Ne Oldu Sana
* Orkestra
* Üç Kuruşluk Opera
* Sarı Naciye
* Yeryüzü Cenneti

Ödülleri

* 12. Adana Altın Koza Film Şenliği, 2005, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Korkuyorum Anne
* 16. Ankara Film Festivali, 2005, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Korkuyorum Anne
* 13. ÇASOD En İyi Oyuncu Ödülleri, 2006, En İyi Kadın Oyuncu Korkuyorum Anne
* 28. Siyad Türk Sineması Ödülleri, 2006, En İyi Kadın Oyuncu Korkuyorum Anne

Filmografisi

* Yol Arkadaşım - 2008
* Zoraki Koca - 2007
* Rüya Gibi - 2006
* Güz Yangını - 2005
* Korkuyorum Anne - 2004
* Çemberimde Gül Oya - 2004
* Üvey Baba - 2000
* Geçim Otobüsü - 1984
* Milcan - 1981

Diskografi

45'lik

* Açılmamış Mektup - İçmeden Sarhoş
* Bir Var Bir Yok - Sen Seni
* Sen İnanma - Ya Seninle Ya Sensiz

Uzun Çalar (Long Play)

* Bir Evet Yeter

Albüm (MC/CD)

* En İyileriyle Işıl Yücesoy

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 490
favori
like
share