kadayıflı tatlı tarifleri

KREMALI KADAYIF

MALZEMELERİ:
250 gr kadayıf
100 gr margarin
1 sb şeker
1,5 subardagı iri dövülmüş ceviz
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1,5 kg süt
8 yemek kaşığı un
1,5 sb şeker
1 paket vanilya
100 gr margarin
50gr margarin
1 paket krem şanti
YAPILIŞI:
muhallebi malzemeleri karıştırılıp pişirip ılımaya bırakınız ılıyınca içine 50 gr margarinve toz kremşantiyi döküp çırpınız. kadayıf iyice ufalanır margarini tavaya alıp şekeri kadayıfı ve cevizi ekleyerek pilav şehriyesi rengine gelene kadar karıştırılarak kavrulur kavurduğumuz kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama döşenir üzerine muhallebi dökülür kalan kadayıflada muhallebinin üstü döşenir buz dolabında bir gün kalırsa daha güzel oluyor

Kadayıflı yalancı tavuk göğsü

MALZEMELER

Üzeri için:

* 150 gr yaş kadayıf
* Yarım su bardağı sıvı yağ veya margarin
* Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
* Yarım su bardağı toz şeker

Tavuk göğsü için:

* 1 l. süt
* 1 su bardağı un
* 150 gr. margarin
* 10 kaşık toz şeker
* Küçük bir parça damla sakızı

Yapılışı:

* Vok tavaya sıvı yağı, şekeri ve kadayıfı koyup, kısık ateşte karıştırarak kavurun.Kadayıflar karamel rengi olunca cevizleri ekleyip ocaktan alın.(Kavurma aşamasında kadayıflar parçalanacak)
* Yuvarlak borcam tepsiye kadayıfları yarısını serin.
* Diğer yanda margarini bir tencerede eritin.Unu ilave edip sararana kadar kısık ateşte kavurun.Kavrulan una sütü, sürekli karıştırarak ekleyin.Topaklar kaybolana kadar karıştırın.Şekeri ekleyip 5-6 dk. kaynatın.
* Ocağı söndürüp damla sakızını ilave edin ve mikser ile 5 dk. kadar çırpın.
* Muhallebiyi kadayıfların üzerine dökün.
* Kadayıfların diğer yarısını da tatlının üzerine dökün.Soğuduktan sonra buzdolabına alıp bir kaç saat bekletip servis yapın.

Cevizli ekmek kadayıfı


Malzemeler
1 adet küçük boy ekmek kadayıfı
7 bardak su.
Şurubu:
4 1/2 bardak toz şeker
4 1/2 bardak su
2 1/2 tatlı kaşığı limon suyu
Üstüne:
1 avuç ceviz

Kadayıftan en aşağı dört beş parmak büyüklüğünde, kenarlı ve yuvarlak bir tepsiye küçük boydan, yalnız bir adet ekmek kadayıfını, kırmızı taraf alta getirilmiş olarak koyduktan sonra üstüne 7 bardak su katın ve kadayıfın yumuşaması ve büyümesi için 15-20 dakika bir tarafa bırakın. Sonra suyunu çekerek iyice yumuşamış ve büyümüş olan ekmek kadayıfının üstüne bir peçete ile kuv-vetüce bastırarak kadayıftaki fazla suyu peçeteye çektirin, bu işlemi tekrarlayarak bütün suyunu alın. Diğer taraftan da şurubun hazırlanması için, bir tencereye toz şeker, su ile limon suyunu koyun ve karıştırarak da şekerin su içinde erimesini sağladıktan sonra şurup koyuca bir kıvama gelinceye kadar aşağı yukarı 25 dakika kendi halinde kaynamaya bırakın. Şurup koyulaşınca bunu, kadayıfların üstüne dökün, . sonra da şurup katılmış kadayıf tepsisini orta ısıdaki ateşte, kadayıf hafifçe ağdalanıp üstünde şuruptan kabarcıklar oluşana dek 30-40 dakika kadar pişirin, sonra da tepsiyi ateşten alıp ıhmaya bırakın. Kadayıf ılındıktan sonra üstüne . tepsi büyüklüğünde bir kapak kapatın ve tepsiyi alt üst etmek üzere kadayıfı tabağa alın ve iyice soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra da üzerine ceviz serperek servis yapın

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1993
favori
like
share