Sündürme tarifi -Sündürmenin yapılışı


Malzemeler

1 Teker Taze Keçi Peyniri (geceden mayalanmış,inceden rendelenmiş tuzsuz ),
1 Kase Toz Şeker,
Un (1 Tahta Kaşığı Tepeleme),
Kavrulmuş Badem,
Tereyağ

Yapılışı

Taze peynir 1-2 kez ince rendeden geçirilir ocak en kısıkta tutulur, dip tutmayacak bir kap ateşe oturtulur, 1 Tahta kaşığı tereyağ tencereye atılır un yavaş yavaş katılıp sürekli karıştırarak pembe oluncaya kadar kavrulur(karartmadan), peynir yavaş yavaş katılıp, rengi dönünce balı (şekeri) katılır az az, kıvama gelince kaba alınıp üzerine kavrulmuş badem konup sıcağıyla yenilir

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2061
favori
like
share