Unreal 2 The Awakening - Tam çözüm

Son güncelleme: 05.07.2009 06:41
  • Çok istediniz bizde tam çözümünü hazırladık.


    /no?"]noimage
    Evet Merlin' in Kazanı ekibi olarak hizmette kusur etmemek için deli gibi çalışıyoruz. İşte sadece bir hafta önce incelemesini yeni okuduğunuz UNREAL II: The Awakening' in tam çözümü.
    Bütün videoları izledikten sonra sonunda görev başlangıcındayız. Kahramanımızı üsümüze inerken görüyoruz. Üsse İndikten sonra load edecek. Nihayet Odyssey 4 - Terran Colonial Authority' ye geldik. Burada Komutan Hawkins ile konuşacağız. Hawkins bize kısa bir hoş geldin konuşması yapıyor. Sonra bize gemiye mi dönmek istiyoruz yoksa tutorial yapacağımızı mı soruyor. Eğer tutorial dersek aşağıya ineceğiz. Tutorial yapmak için arkamızdaki kapıdan çıkın sağdaki merdivenleri kullanın ve asansööre girin. Aşağı inin. burada Loading başlayacak. Loading' den sonra asansörden çıkın. Sola dönün. Evet burada. Bize training yaptırtacak elemanla buluşuyoruz. Burada kullanacağımız ana silahlar ve zırhla ilgili bilgi alıyoruz. Daha sonra elemanla ufak bir deathmatch bile yapabiliyoruz. Sonra gemiye dönüp görev için hazırlanacağız. Geldiğimiz yoldan geri dönüyoruz ve loading başlıyor. Loading bittiğinde gemi mürettabatından Aida ile ilk kez karşılaşıyoruz. Aida bize bilgiler veriyor ve brifinge gitmek isteyip istemediğimizi soruyor. Evet deyip brifing odasına doğru gidiyoruz. İlk görev hakkında brifingi alıyoruz. Aldığımız bir yardım sinyali üzerine sinyalin geldiği yere hareket etmemiz gerekli. Sinyal Liandri station' dan geliyormuş. Sinyalde burada fabrikanın işgal edildiğini öğreniyor ve kompleks hakkında bilgi alıyoruz. Sonra brifing odasının tam karşısındaki odadaki İzaak' ı buluyoruz ve silahlar hakkında bilgiler alıyoruz. İzaak bizim silah uzmanımız. Evet daha sonra Izaak' ın odasından çıkıp sağa dönün ve koridordan ilerleyerek mini geminin olduğu güverteye geliyoruz. Burada geminin üzerinde enter' a basarsak yeni görevimiz yüklenmeye başlıyor. Bundan sonra tüm görevlere bu şekilde başlayacağız.
    Oyunda asıl amaç ise tüm evren için önemli olan 7 tane farklı artifact' ı toplamak. İşte bütün mesele bu. Hemen belirteyim eğer anlamadığınız veya benim hata yaptığım herhangi bir yer varsa lütfen bana bildirin. Yardımcı olmaya çalışırım. Bu arada oyuna her başlangıçta bir quicksave alırsanız ve load kısmına girip bakarsanız hangi bölümde olduğunuzu kolaylıkla anlayabilirsiniz. Böylece çözümde takıldığınız yeri kolaylıkla bulabilirsiniz.
    Santuary Mission
    (S.M.) - Mining Complex Enterance
    Gezegene indik. Tam karşıda önümüzde düşmanlar skaaj askerleri personele öldürmüşler. Üzerinde '7b' yazan kapıdan giriyoruz. Merdivenlerden aşağıya iniyoruz. Bir ceset göreceğiz. Sonra sola dönüp merdivenlerden aşağıya inmeye devam edelim. Burada da cesetler göreceğiz. Bunlardan cephanelerini alıyoruz. Sağdaki kapıyı açıp içeri girin. Karşımızda bir koridor var ve koridorun sonundaki kapının altından bir adam içeri çekilerek öldürülüyor. Koridorun sağında ve sondaki kapının sağında iki giriş boşluğu var. İkisinden de girebilirsiniz. Buradan girince bir koridora çıkacaksınız. Koridor boyunca ilerliyin ve bir odaya girin. Aslında bu odada pusuya düşüyoruz. Gelen yaratıkları assault rifle ile öldürün. Odada bir var ve kameradan Miller isimli bir teknisyen bizi kamerayla görüyor. Bize odada bulunan bir kapağı açıyor ve biz bu kapaktan aşağı atlıyoruz. Atladığımız yer su dolu bir havuz. Etraftaki silah ve cephaneyi toplayın. Suya girdiğimiz yere göre solda hava kabarcıklarının çıktığı bir boru var ve bu borunun olduğu yerde suyla dolu bir tünel var. Bu tünele girerek ilerleyin. Hava kabarcıklarını izleyin ve sonunda tünelden çıkın. Tam karşıya doğru ilerleyin. Karşınıza bir merdiven gelecek.buradan yukarı çıkınve üst kata çıkan basamakların arkasına gelin. Burası demin Skaarj askerinin işçiyi çektiği ve bizimde açamadığımız kapı. Soldaki basamaklardan yukarı çıkın. Yukarıda bir kapı var. Bu kapıdan geçin ve yarı açık bahçe gibi yere gelin. 2 tane Skaarj askeri var burada. Bunları vurun ve ilerlemeye devam edin bu arada Miller bizi kameradan izlemeye devam ediyor ve yolu tarif ediyor. Karşıdaki kapıdan geçin ve ilerlemeye devam edin. Sonunda bir odaya geleceksiniz. Burada kapının sağında bir skaarj var pusu kurmuş. Elemanı vurduk. Yine burada tam karşımızdan skaarj' lar geliyor. Bunları temizleyerek aşağıya doğru giden basamaklardan inin ve bir odaya gelin. Tam karşıda yukarıya doğru çıkan merdivenler var burada. Dikkatlice yukarıya çıkıyoruz. Önümüze kapı geldi buralarda cephane yığılı. Bunları alın ve kapıdan geçin. Karşımızda uzun bir koridor var. Evet burada bir sürü skaarj bize doğru geliyor. Bunları öldürünve çatışarak koridor boyunca ilerleyin. Aman dikkat, burada arkadan da saldırıyorlar. Koridorun sonunda bir kapı var. Buradan geçin ve ilerleyin. Burada loading başlayacak.



    (S.M.) - Mining Complex

    Karşımızda kapı var kapıdan çıkıyoruz. Fabrikanın açık alanına geliyoruz. Karşımızda dumanların çıktığı mazgallar var. Oraya doğru ilerliyoruz. Üst tarafta Skaarj askerleri pusu kurmuşlar. Burada bayağı adam var ve her yerden geliyorlar. Bekleyin gelsinler. Gelenleri öldürün. Mazgaldan sonra sola dönün ve gelen askerleri harcayarak bu yolda devam edin. Aman dikkat buradaki yeşil suya düşmeyin su zehirli. En sonunda tekrar sola dönün ve ilerleyin. Az ilerde sağda bir tane kapı var ve bu kapı kendiliğinden açılıp kapanıyor. Oradan geçip aşağıya iniyoruz. Burada bir kamera var ve Miller bizle konuşuyor. Buradan dümdüz ilerleyin ve karşıdaki kapıdan geçin. Skaarjların olduğu büyük havuz gibi bir yer burası. elemanları öldürün. Bu odada sağa dönüp ortadaki yoldan ilerleyin. Tam karşıda ızgaralı bir kapı ve üstünde kamera var. Miller bizim için bu kapıyı açıyor. Burdan geçin ve asansörü çağırıp binin. Üst kata çıkın. Çıkarken Bir skaarj asansörün üstüne atlıyor ve içeri girmeye çalışıyor. Giremiyor fakat ipler kopuyor aşağıya yaratıkla beraber düşüyoruz. Zeminde kapı parçalanıyor ve dışarı çıkıyoruz. Büyük bir oda burası. Burada yaratığı assault gun (sağ tuş) ile öldürün. Daha sonra düşen asansörün yanındaki servis asansörüne girin ve tekrar yukarı çıkın. Asansörden inin ve karşıdaki kapıyı açın. Solda yukarı doğru çıkan merdivenler var. Buradan çıkın. Miller bizimle konuşuyor ve bize yolu anlatıyor. Bir kapı var burada be bizde bu kapıdan çıkıyoruz ve açık bir alana giriyoruz. Bir skaarj bize saldıracak. Bunu vurun ve tam karşıda üzerinde '7b-10' yazan kapıdan girin. Burada dar bir koridor var. İlerleyin. Çok geçmeden loading başlıyor.

    (S.M.) - Power Plant

    Karşımızda kapıyı açın ve etraftaki silahları alın. Bozuk bir kapıdan geçip geniş bir açıklık alana çıkın. Burada bize skaarjlar saldırıyor. Elemanları vurun ve tam karşıdaki ufak köprüden geçin. uzakta jenarator binasını göreceksiniz. Binanın sağına doğru koşun. Dikkat edin. Buralarda büyük ve etkili yaratıklar saldırıyor. Genelde assault rifle' ın sağ tuşlaateşini kullanarak kafalarından vurun. Evet biraz ilerleyince sağ tarafta basamaklar var. Buradan çıkıp sağa doğru dönüp ilerleyin ve sonuna kadar gidin. Burada bir video giriyor. Miller' ı görüyoruz. Elinde artifact var. Yaratıklar bunu almak isterlerken aşağı atlıyor ölüyor ve jenaratör güvenlik için kapatılıyor. Biz şimdi jenaratörü açacağız. Önümüzdeki merdivenlerden çıkın sağa doğru dönün ve üzerinde 'emergency hatch' diye yazan bir kapağı bulup açın. Burada bir oda var. Bu odadan aşağıya girin. burdaki yaratığı var öldürün ve kapıyı açın. Karşınıza çıkan koridordan ilerleyin. burası Miller' ın düştüğü yer. Ama şu anda kapalı. Düz ilerlemeye devam edin. Solda bir kapı var. Girin ve dar bir koridordan ilerleyerek açık bir alana gelin. Tam karşıda bir asansör göreceksiniz. Binin ve yukarı doğru çıkın. Çıktıktan sonra karşıya yürüyün. Gelen skaarjları vurun ve koridor boyunca ilerleyin. Önünüzdeki kapı var açın. Bir odaya gireceğiz. Sağda bir kapı var fakat açılmıyor. Bu oda jenerator kontrol odası. Jeneratörü çalıştırmak için buraya girmeliyiz. Giriş yolu şöyle; Karşıdaki kırmızı kutuların yanında ufak bir iniş var in. Buradaki elemanı vurun ve ilerleyin. Sonra sağda döşemenin aralıkları var oradan çıkıp jenaratör kontrol odasına girin. Sonra jenaratörü çalıştırmak için odanın sağındaki kolları indirin. Ana masa çalışacak. Daha sonra ana masadaki düğmeye basın. Az önce giremediğimiz kapıdan çıkıp aynı yolu takip ederek adamın düştüğü yere git. Jenaratörün kenarlarına sola atlayın ve aşağıdaki periyodik hareketleri izleyip aşağıya doğru bungee yapın. Zemine gelin ve artifact' ı alın. Buradaki dev yaratığı öldürün. Jeneratörün ortasında bir asansör açılacak. Buraya girin. Yukarı çıkın ve artifact' ı gelenmarine' lere teslim edin.

    (S.M.) - Speedship Crash Site

    Evet biz görevi bitirdik derken marine' lerin gemisinin kaza yaptığını öğreniyor ve bölgeye gidiyoRuz. Elemanlar bizim için kırmızı ve yeşil fişekleri bırakmışlar. Bunları izleyerek elemanları buluyoruz. İlk kırmızı fişek indiğimiz yerde gemimizin tam arkasında. Diğerlerini bulmak çok kolay. Bunları izleyip enkazı buluyoruz. Ana enkazın olduğu yerden sağa dönün. Marine' leri field genarator' ların arkasında görüyoruz. Atlantis'i çağırmak konusunda marine' leri ikna ediyoruz. Daha sonra elemanlar bizi uygun iniş alanına götürüyorlar. Bu alana varmak için marine' leri takip ediyoruz. Sakın askerleri gözden kaçırmayın yoksa kaybolursunuz. Alana gelince elemanlar savunma sistemi kuruyor ve Atlantis gelinceye kadar burayı 5 dakika savunuyoruz. 5 dk. Snunda Atlantis geliyor ve bölüm bitiyor.
    Hell Mission

    (H.M.) - Descent

    Gezegene indiğimizi gösteren videodan sonra tam karşımızda hedef bina var. Gemimizin arkasında bir yol var bu yoldan ilerleyip binaya girilecek köprüye geliyoruz. Köprü üstünde büyük bir yaratık var. Bunu öldürün ve ilerleyerek karşıdaki kapıdan geçin. Burada aşağı doğru inen basamaklardan ilerleyip ortadaki yuvarlak kapağa atlıyoruz. Bu bir asansörmüş ve bizi aşağı doğru götürüyor. Asansörden inince önümüzdeki koridordan ilerleyin. Fakat kısa bir süre sonra bir lazer duvarı yolumuzu kesiyor. Fabrikanın güvenlik sistemi bizi durduruyor. Aida 30 sn sonra sistemi kırıyor. Koridordan ilerlemeye devam edin. Karşıda sarı bir kapı göreceksiniz. Buradan geçin ve loading başlasın.

    (H.M.) - Discovery

    Evet bir kontrol köprüsündeyiz. Aşağıda yangın var. Sol tarafımızda ise 2 tane kapı var. İlk kapı bir asansör kapısı ve buradan aşağı inin. Hafifçe sağa doğru ilerleyip aşağıdaki geniş odanın en sağındaki büyük kapıdan geçin. Büyük bir koridor var. Buradan ilerliyoruz. Yolumuzu yangın kesiyor. Yangın yerinin solunda bir kapı var buradan geçiyor ve bir sağlık odasına giriyoruz. Burada bir teknisyen var adamı iyileştiriyoruz. Adam bize rehberlik edecek. Geldiğimiz yolu izleyip yukarıda ilk çıktığımız noktaya geliyor ve açılmayan 2. kapıyı adama açtırıp buradan ilerliyoruz. Bir kontrol odasına geldik. Buradaki silahları alın. Sağdaki masadaki düğmeye basıp kaydedilen mesajı dinliyoruz. Sonra odadaki diğer kapıdan çıkıyoruz. Solda bir asansör var. Buna biniyor ve aşağıya iniyoruz. Evet burası ilk gördüğümüz büyük yangının arkası ve burada sağda bir kapı var. Kapıdan geçin ve uzun koridor boyunca ilerleyin. Karşımızdan gelen araknaid' leri öldürüyoruz. Adamımız burada ölüyor. Artık tek başımızayız. Burada böcekleri genelde alev makinesi veya shotgun ile öldürün. Sıkı çatışma oluyor. Koridorun sonuna gelince de loading başlıyor.

    (H.M.) - Desolation

    Burada sağdan veya soldan gidebiliriz. Ben sağdan gittim. Araknid' leri vurun ve sağdaki kapıdan girin. Gene Araknidleri vurun. Burada büyük bir alan var tam ortadan bir ışın çıkıyor. Sağ tarafta bir tane geçit var oraya doğru ilerleyin. Buradaki kapı var geçin ve bir asansöre gelin. Buna binin ve yukarı çıkın. Kapı açtığınızda bir sürü araknaid göreceksiniz. Bunları vurun evet büyük bir salondayız. Şimdi asıl gideceğimiz yer sol taraf fakat orada zehirli gazlar çıkıyor. Buradaki fanı çalıştırıp gazları çekmemiz lazım. Bu nedenle sağa dönüyoruz ve ilerliyoruz. Sağda bozulmuş bir fan var bu fandan içeri girip sağa dönüp ilerliyoruz. Bir sürü yavru araknaid gelecek bunları el bombaları ile öldürün. İlerden sağa dönün. Biraz gidip bir pencerenin olduğu yere gelin. Buradaki kontrol paneline (vantilation control) basın ve sol taraftaki fan çalışsın. Buradan çıkın ve sol tarafa doğru ilerleyin. Buradan geçin ve solda kapıda var kapıdan geçin. İlerleyin ve karşınıza gelen yumurtaları ve araknaidleri vurun. burası bir koridor ve koridor boyunca ilerleyin. İleride solda cephane odası var. Buraya girin ama dikkat her yerde araknaid yumurtaları var. Bunları yokedin ve cephaneyi alın. Sonra ilerlemeye devam edip en sonunda bir kapıya ulaşın. Etraf yumurta +araknid dolu ilerlerken bunları yokediyoruz. Geçtik buradan. Yerlerde yumurtalar+yavru araknaid var. Bunları harcıyoruz. Bir odaya geldik. Karşımızdaki kapıya gideceğiz ve sağ veya soldan gidebiliriz. Farketmez. O kapıya yürüyoruz. Kapıdan geçince bir merdiven görüyoruz. Merdivenden yukarı çıkıyoruz. Yukarıda bir sürü araknaid var. Bunları vurup ilerliyoruz. Tam karşımızda bir tane ışın çıktığı büyük bir odaya geliyoruz. Solda bir kapı var oraya girmelisiniz.girince yine saldırı olacak. Sonunda üst katta büyük bir odaya geldik. Sağdan veya soldan gitmek mümkün ve iki yönde gene aynı noktaya çıkıyor. Etraftaki silahları topluyoruz. İlerdeki kapıya doğru ilerliyor bu arada Aida ile konuşuyoruz. Ve ondan buranın bir silah fabrikası olduğunu öğreniyoruz. Kapıdan geçiyor ve bir asansöre geliyoruz. Yukarı çıkarken load başlıyor.
    (H.M.) - Disclosure

    Asansörden çıkın. Yeni bir odaya geldik. 2 tane kapı var. Biri açılmıyor. Şimdi bunu açmak için diğer kapıya gidin. Bu bir asansör kapısı. Asansörle yukarı çıkın. 3 tane kapı var. En sağdaki kırılmış kapının altından geçip ortalıkta yıkıntıların olduğu bir odaya geliyoruz. Burada heryerden lazerler geçiyor. Oda yıkıntı halinde ve bizde ortadaki beton ve çelik bloklarının üstlerinden atlayıp, girişe göre tam karşımızda yer alan kontrol odasına gitmeliyiz. Böylece kontrol odasının camını kırıp içine giren beton bloğun üzerine atlayıp odaya giriyoruz. Kontrol masasının üzerinde yeralan 'plazma beam control' ve 'bulkhead lockdown override' düğmelere basıp lazeri kapatıyor ve kilitli kapıları açıyoruz. Daha sonra odadan çıkıp buraya bizi getiren asansörün oraya çıkıyoruz. Aşağıya inip loaddan sonra ilk karşılaştığımız fakat açamadığımız kapıdan geçiyoruz. İçeride araknaidler var. Bunları vuruyoruz. Uzun koridordan geçiyoruz ve koridorun sonundaki kapıdan geçiyoruz. Şimdi çok geniş bir yerdeyiz. Sağdan gidin. En sonda cephaneler var. Ayrıca burada bir koriora çıkan bir kapı var. Araknaid dolu koridor boyunca çatışarak ilerliyoruz. Koridor sonunda kapıdan geçiyoruz. Büyük bir odaya geldik. Burada tam karşımızdaki asansöre biniyoruz ve yukarı çıkıyoruz. Burası 'Atmospheric laboratory'. Asansörün yan tarafındaki 2.asansöre binin ve üst kata çıkın. Burası kontrol odası. Buradaki tüm düğmelere basıyor, kapıları açıyor ve ortadaki odadan çıkan ışını kesiyoruz. Daha sonra aşağıya inip ortadaki odaya giriyor ve ışının çıktığı deliğe atlıyoruz. Burası uzun camdan yapılmış bir boru. Karşınıza gelenleri harcayarak ilerleyip borunun sonundaki ufak bölmeye geliyoruz. Sağ tarafı açıyor giriyor ve aşağı atlıyoruz. Şimdi bir odadayız. Böcekleri öldürün. Atladığımız yere göre sağa dönün buradaki kapıdan geçin ve uzun bir tünele gelin elemanları vurun. İlerleyin ve sondaki kapıdan geçin. Karşımıza büyük bir odaya çıkıyor. Tam karşıda 'biological laboratory' giden asansöre biniyoruz. Yukarı çıkıyoruz. Ve hemen sağdaki diğer bir asansöre binip yukarıdaki kontrol odasına çıkıyoruz. Burada en soldaki kafeslerin düğmelerine dokunmayın. En sağdaki düğmeleri açıp, aşağı iniyor ve en sağdaki döşemesi kırılmış odaya giriyoruz. Aşağı atlıyor ve içine girdiğimiz tünel boyunca ilerliyoruz. Tünelin sonundaki borulardan aşağıya atlıyoruz. Sağdaki beton kısmın üstüne çıkıyor ve buradan ilerleyip en sona kadar gidiyoruz. Buralarda bol bol böcek öldürüyoruz. Sonunda bir ışının çıktığı salona gelin ve aşağı atlayın. Karşımıza çıkan kraliçe böceği öldürüyoruz. Böcek ölürken çıkardığı sesle bir kontrol paneli patlıyor ve bu panele basıp ışını kesiyoruz. Işının içindeki artifact' ı alıp yukarı gemiye dönüyoruz. Bu bölümde böylece bitiyor.

    Acheron Mission

    (A.M.) - Outside The Terraforming Plant

    Gezegene iniyoruz. İniş yerimizin tam karşısında bir tane vinç var. Vince doğru ilerliyoruz. Soldan çıkan adamı vuruyoruz. Asfalt yolu takip ederek 2. bir vincin bulunduğu alana geliyoruz. Buradan çıkacak olan 3 tane adamı vuruyoruz. Yanda bir kapı açılacak oradaki malzemeleri alıyoruz. Tam karşıda arazide bir tane daha vinç var. Oraya gidiyoruz. Başındaki nöbetçiyi vuruyoruz. Burada aşağıya inen büyük bir çukur var. Yanlarından diş gibi şeyler çıkmış. Uygun olanlarını seçerek zıplaya zıplaya aşağı atlıyoruz. Zaten dişler bitince en aşağıya atlamak durumundayız. Atlıyoruz. Buradaki asansörde 2 adam var bunları harcıyoruz. Düştüğümüz yer kocaman bir tünel. Tünel boyunca adamları öldürerek ilerliyoruz. Tünelin sonunda soldan gidin ve yukarıdaki ikmal bölgesinden enerji ile canı tamamlayın. Dikkat burada bir adam var. Sonra aşağı inin. Aşağıda sarı bir yarı küre var. Kürenin üstündeki 3 tane bombayı aktif hale getirin ve uzaklaşın. Bunlar patlayınca ortada duran artifact' ı alın ve girişteki asansöre doğru kaçın. Bu arada birtakım yaratıklar çıkıp yolunuzu kesmeye çalışacak bunlar vurun. Bu arada duvarlardan yeşil şeyler akacak ve bunlar havuzlar oluşturacak. Yanlardan giderseniz bu havuzlara girip hızını düşürmezsiniz. Sonunda asansöre ulaşın ve yukarı doğru çıkıp indiğimiz noktaya doğru koşun. Geminin başındaki askeri vurup öldürün ve bölümü geçin.

    Severnaya-Waterfront

    Gemide aldığımız brifingten sonra Severnaya' da önemli bir baraj olduğunu öğreniyoruz ve buraya iniyoruz. İniş yerimizin biraz sağından yukarı doğru tırmanmaya başlıyoruz. Biraz ileride 2 düşman var. Bunları öldürün. Daha sonra gelen marine ile konuşun bilgiler alın. Marine içeri bomba yerleştirdiğini söylüyor. Biz bunları aktif hale getireceğiz. sağ tarafta duran sniper tüfeğini alın. Yukarı doğru tırmanın ve barajın olduğu yere gelin. Etraftaki askerleri ölürün. Vince doğru koşun ve vinci siper alarak barajın pencerelerindeki adamları sniper ile indirin. Barajın sarı kapısı açılmayacak. Sağdan veya soldan suyun çıktığı yere kadar inin. Suyun çıktığı yerden içeri girin. Burada bir otomatik cannon ve adam var bunları harcayın ve ilerleyin. Kısa tünelin sonunda sağda merdiven var. Oradan çıkın ve ufak köprüden geçip sağa dönün.biraz ilerleyin. Karşımıza yukarı çıkan basamaklar gelecek. Burada ayrıca solda parmaklıklı bir yer var. Bu parmaklıklı yere girin sağa dönün ve merdivenlerden yukarı çıkıp ilk bombayı bulun. Bunu çalıştırın. Arkanızda bir merdiven daha var buradan yukarı çıkan bir merdiven dizisi bu. En üste kadar tırmanın. En üstte 2 tane kapak var. Herhangi birini açın kontrol odasını göreceksiniz. İçerdekileri öldürün ve aşağı atlayın. Kontrol masasındaki kapı kilitlerini açan düğmeye basın. Arkaya dönün ve odadan çıkın. Merdivenlerden aşağı inin ve soldaki kapıdan geçin. Burada bir yapı var. 2. bomba sağ köşede. Buradaki çıkıntıya atlayın, bombayı çalıştırın ve aşağıdaki kapıya atlayıp açın. Burası ana koridor. Barajın giremediğimiz asıl kapısının arkasındayız. Buradan sola dönün ve türbin odasına girin. Adamları temizleyin ve sağdan yukarıya çıkın. Yolu izleyerek diğer uca geçin. Aşağıda bir adam field genarator' ü çalıştıracak. Buradan eğilip adamların olduğu yere geçin. Adamları vurun. Solda bir tane otomatik cannon var, onu etkisiz hale getirin. Hemen önümüzde borular basamak şeklinde yükseliyor. Borulardan çıkıp dümdüz ilerliyor ve aynı tür boruların olduğu yere geliyoruz. Aşağı atlıyoruz. Hemen sağımızda 3.bomba var. Bunu da çalıştırıp geldiğimiz yolu kullanarak buradan çıkıyoruz. Barajın sarı kapısının arkasına geliyoruz. Bu kapının kilitlerini daha önce açmıştık. Bu kapıdan çıkıyoruz ve gemimize doğru koşuyoruz. Bir süre sonra baraj patlıyor ve görevimizde tamamlanıyor.
    Kalydon

    Santuary missiondan gemiye gizlice giren ufak köpek benzeri yaratık gemiyi bozuyor ve tamir için marine' lerin tamir gezegenine iniyoruz. Burada bizi takip eden merch askerleri var. Gerekli malzemeleri alıp tamir bitene kadar savunma yapacağız. Savunma malzemeleri ile ilgili Isaak bize bir brifing veriyor ve marine' lerin bizim için attıkları malzemeleri almamızı istiyor. Malzemeleri almak için yol şu; çıktığımız kapının soluna dönün ve yukarı doğru giden yokuşu çıkın. En tepede hafifçe sola dönün ve yokuş aşağı inmeye başlayın. Çok geçmeden malzeme kutusunu göreceksiniz. Bu kutunun içindekileri alıp aynı yoldan gemiye dönün ve hemen bunları kurun. Kurulum bittikten sonra düşmanlar inmeye başlayacak. Siz burayı böyle savunurken gemimizin mürettabatı da kavga dövüş tamirata devam edecekler. Savunma genelde 5-6 dakika sürüyor. Daha sonra size tamiratın bittiğine dair bir mesaj verecekler. Bu mesajdan sonra çıktığınız kapıdan girin ve bölümü bitirin.

    Sulferon

    (S.) - Secret Izanagi Facility

    Hawkins' ten buranın gizli bir Izanagi ileri üssü olduğunu öğreniyoruz ve gizli bilgileri almak için buraya iniyoruz. Gezegene iniyoruz. Karşımızda elemanların gizli üssü yükseliyor. Oraya doğru koşuyoruz. Karşımızda 3 asker ve 3 tane otomatik cannon var. Askerleri öldürün. Otomatiklerden kaçmak çok kolay onlara bu nedenle bunlara ateş edip mermi harcamayın. Barikatların arkasına kadar dümdüz koşun. Barikatların ardında hafifçe solda bir kapı var. Buradaki askerleri vurun ve kapıdan girin. İçerisi asker ve otomatik dolu. Herkesi öldürün ve otomatikleri yokedin. Bu arada bir asker alt kattaki kontrol odasındaki bilgisayarı bozacak. Daha sonra girdiğimiz kapının sol tarafındaki koridorun sonunda bulunan asansöre girin ve üst kuledeki kontrol odasına çıkarak Aida' ya mesaj atın ve bilgisayarın bozulduğunu söyleyin. Aida' da aşağıya marine' leri ve bir teknisyeni yollayacak. Buradan sonra load başlayacak.

    (S.) - Defend

    Burası çok zor olmayan bir bölüm. Gemiyle marine' ler ve teknisyen inecekler. Teknisyen hemen çalışmaya başlayacak. Görevimiz, teknisyen işini bitirinceye kadar onu korumak. Öncelikle marine' leri etraftaki stratejik noktalara yerleştirin. Daha sonra düşmanlar inip saldırmaya başlayacaklar. Saldırılara karşılık verin ve dayanın. Bir süre sonra teknisyen işini bitirdiğini söyleyecek ve bölüm bitecek.

    Janus Mission

    (J.M.) - Outside the Polaris

    İndiğimiz gösteren bir videodan sonra bölüm başlıyor. İniş alanının hemen sağındaki kulenin üzerinde bir tane asker var. Bunu sniper ile vurun. Daha sonra tam karşımızda yeralan köprüye ilerleyin ve karşımıza çıkan askeri öldürün. İsterseniz kuleye çıkıp malzemeler alabilirsiniz. Daha sonra köprüden geçmeye başlayın. Burada bir sürü adam, field generator ve otomatikle uğraşmak zorunda kalacaksınız. Hepsini halledin ve ilerleyip köprünün sonundaki binaya gelin. Burada sağda duran merdivenlerden çıkın, adamları öldürün ve solda duran asansöre binerek yukarı çıkın. Burada loading başlayacak.

    (J.M.) - Polaris Entrance

    Asansörden çıkın ve buradaki teknisyenden Dr.Meyer' le ilgili bilgiler alın. Adam bize odanın diğer kapısını açacak. Kapıyı açınca koridor boyunca ilerlemeye devam edin. Karşınıza çıkanları vurun. Büyükçe bir odaya gelin. Buradaki adamları ve otomatikleri halledin. Burada kutular var. Kutuların arkasına geçip bir kapı buluyoruz ve bu kapıdan geçerek yeni bir loading başlatıyoruz.
    (J.M.) - Polaris Geologies Research

    Kapıdan geçiyor ve koridordan ilerleyerek kontrol odası gibi bir yere geliyoruz. Odadaki malzemeleri alıyoruz. Daha sonra önünde ölmüş bir yaratığın olduğu bir kapı var. Buradan geçiyoruz. Karşıda bir otomatik çıkıyor. Bunu hallediyor ve koridor gibi bir yere geliyoruz. Solda içinde bir Tai yaratığının olduğu bir oda var. Yaratık kapıyı açmıyor. Bizde sağa doğru dönüp ilerliyoruz. İçinde 3 tane dev yumurtanın olduğu odaya geliyoruz. Odanın içindeki askerleri öldürüyoruz. Yumurtaların arkasındaki kapı açılmıyor. Bizde ilk girdiğimiz kapının yanındaki havalandırmaya giriyoruz. Dikkat burada bir otomatik cannon var. Onu parçalayıp öyle girin. Sonra havalandırma boşluğundan ilerleyip üste çıkıyor, arkamızı dönüp ilerliyor ve bir odanın tam üstüne denk geliyoruz. Aşağıda Dr. Meyer' e işkence eden biri var. Onu vurup doktoru kurtarıyoruz. Doktorla konuşuyoruz. Bize kendisini izlememizi söylüyor. Doktoru izleyerek içinde yaratığın bulunduğu odaya giriyoruz. Meyer, 2 tane artıfact' ı alıyor ve bizden kendisini korumamızı istiyor. Tam çıkışa giderken bir patlama oluyor ve Aida ile bağlantı kopuyor. Doktor çatıya çıkarsak Atlantis ile bağlantı kurabileceğini söylüyor. Bizde doktoru koruyarak onu izliyoruz. 3 tane yumurtanın bulunduğu odadaki açamadığımız kapıyı Meyer açıyor. Kapıdan geçiyoruz ve loading başlıyor.

    (J.M.) - Polaris Geologies Research Exterior

    Doktor takip ediyoruz. Sağa dönüyoruz. Doktor kapıyı açıyor içeriden askerler çıkıyor. Bunları öldürüyor ve takibe devam ediyoruz. Doktor kapıları açmaya devam ediyor ve bizde askerleri öldürüyoruz. En sonunda pencereleri panjurlu bir odaya giriyoruz. Meyer bizim için pencereyi açıyor ve çatıya çıkmakk için gerekli asansöre giden yolu temizlememizi istiyor. Pencereden çıkıyor, sağa dönerek ilerlemeye başlıyoruz. Karşımıza çıkan askerleri ve otomatikleri yokedip bayağı bir yol gittikten sonra asansöre geliyoruz. Biraz beklerseniz Dr. Meyer' de geliyor ve asansöre binip yukarı çıkmaya başlıyoruz. Burada tekrar loading başlıyor.

    (J.M.) - Polaris Geologies Research Rooftop

    Burada bizi 4 tane marine karşılıyor. Dr. Meyer' le birlikte ortadaki iletişim binasına gidiyoruz. Giderken yol üstündeki savunma ekipmanını alıyoruz. İçerideki kontrol odasına Dr. Meyer bize iletişim kurabileceğini fakat onu korumamız gerektiğini söylüyor. Bizde tamam deyip savunma ekipmanını yerleştiriyoruz. 3 tane giriş var. Buralara field generator' ları yerleştirin. Ama otomatikleri iletişim binasını üstüne kapıları görecek şekilde koyun. Marine' lere de kapıları tutma emri verin. 1 tane marine de içeride Meyer' i korusun. Daha sonra Dr. Meyer' e gidip iletişime başlamasını söyleyin. Doktor işini yaparken sizde gelenleri öldürün. Bir süre sonra doktor size iletişim antenini açmanızı söyleyecek. Anten binanın tam arkasında. Buraya ulaşmak için binanın tepesine çıkın ve arkaya doğru yürüyüp aşağı atlayın. Solunuzda anten ve kontrol panelini açık olarak göreceksiniz. Panele dokunun ve sinyali yollamaya başlayın. Biraz daha bölgeyi savunun. Çok geçmeden Dr. Meyer' den 2 tane artifact' ı aldığımızı gösteren video girecek ve bölüm bitecek.
    Na Koja Abad Mission
    Na Koja Abad

    Bölgeye iniyoruz. Ormanlık alan gibi bir yer. İleriye doğru yürümeye başlayın. Etrafta çeşitli yaratıklar var. Bazıları bize saldırabilir. Bunları vurup ilerliyoruz ve ortada büyük bir kayanın olduğu bir alana geliyoruz. Buradan sola dönüp yokuş yukarıya doğru ilerlemeye devam ediyoruz. Gene açıklık bir alana geliyoruz. Sola dönüp yine yokuş yukarı çıkıyoruz. İleride insan yapımı binalar göreceğiz. Solda lazerlerle korunan bir kapı var. Karşımıza 2 tane adam gelecek. Bunları hallediyoruz.. Bu lazerleri açmak için sağa doğru büyük bir binaya varıncaya dek gidiyoruz. Karşımıza çıkan 3 tane adamı vuruyoruz. Binanın en solundaki kapıyı açıyoruz. Burada ufak bir oda var. Girişe göre soldaki kapağı (fuse box) açıyor ve içindeki kontrol paneline basıyoruz. Böylece lazerle korunan kapıyı açtık. Odadaki eşyaları toplayıp açtığımız kapıya geri dönüp buradan geçiyoruz. İlerlemeye devam ediyoruz. Karşımıza 2 tane adam çıkacak. Bunları halledip devam diyoruz. Yol boyunca ilerlemeye devam ediyoruz. Çok geçmeden 2 adam tarafından korunan köprü gibi bir yere geliyoruz. Bu adamları harcayıp gene dümdüz giderek yola devam edin. Yolun sonunda bir tane daha lazerle korunan kapı göreceksiniz. Bu kapıdaki lazerleri kapatın ve hemen ileride sağınızda büyük kırılmış boru gibi bir yer var. Buraya doğru yürüyüp bu borunun içine girin ve içerde ilerleyin. Burada kapının üstünde bir otomatik var. Ayrıca size bazı hayvanlar saldırabilir, dikkatli olun. Borunun içinde en sona kadar ilerleyin. Buradaki merdivenlerden çıkın. Burada loading başlayacak.

    (N.K.A.) - Izanagi Xeno Research Facility

    Karşımızdaki merdivenlerden yukarıya doğru çıkıyoruz ve bir koridora geliyoruz. Hemen çıktığımız yerde sağda bir parmaklıklı kapak var. Buradan geçip yukarıya doğru çıkın. biraz ilerleyince 2 tane teknisyenin konuştuğu bir odaya geliyoruz. Buradaki silahlı korumayı vurup aşağıya atlıyoruz. Adamı vurduğumuz yerin tam çaprazında kalan kapıyı açıyoruz ve koridorda ilerlemeye devam ediyoruz. Sonunda bir köprüye geliyoruz. Buradan sol tarafta duran çıkıntılara atlayın ve buradan yukarı doğru çıkan merdivenlere gelinceye kadar ilerleyin. Yukarı çıkmaya başlayın ve sağdaki koridora girip ilerleyin. Burada bir otomatik olacak. Bunu halledin ve ilerlemeye devam edin. Bir tane köprüden geçip 2 tane teknisyenin olduğu diğer bir odaya geliyoruz. Biraz bekleyin. Denedikleri bir silah yüzünden teknisyenin biri ölecek. Daha sonra buradaki korumayı vurup aşağı atlayın ve el bombasına benzer silahı (takura) alın. Odadaki hologram cihazının tam karşısındaki kapıdan geçin ve ilerlemeye devam edin. Karşımıza 2 tane adam çıkacak, bunları vurun. Öldürdükten sonra ortadaki büyük yapının içine girin ve buradaki merdiveni kullanarak yukarıya çıkın. Çıktığımız yerin tam karşısındaki tünel gibi yerden geçerek ilerleyin ve bir lazer silahının denendiği odaya gelin. Çok geçmeden silah patlayacak ve adamlar ölecek. Patlamadan sonra aşağı atlayın ve lazerin ateş ettiği duvarın arkasındaki kapıdan geçin. İlerleyin ve karşınıza çıkacak 2 adamı öldürün. Geldiğimiz odadaki eşyaları alın ve ortada duran asansöre binerek aşağıya doğru inin. İndiğimiz yerin tam karşısında bir tane kapı var. Bu kapıdan geçmemiz gerekiyor. Kapıdan geçince üstü açık bir yere geleceksiniz. Burada içinde mermilerin olduğu kutular falan var. Bunları toplayarak ilerliyor ve en sondaki kapıya ulaşıyoruz. Karşınıza çıkan asansörü kullanarak aşağıya doğru inin. Burada loading başlayacak.

    (N.K.A.) - Na Koja Abad Excavation

    Aşağı doğru iniyoruz. Asansör durunca arkadaki ikinci asansöre binin ve en aşağıya inin. Burada tam karşınızda bir kapı olacak. Buralarda karşımıza 3-4 tane adam çıkacak. Bunları öldürüyoruz. İstersek aşağı inip zırh ve can doldurabiliriz. Neyse. İlerideki kapıya gidin ve kapıyı açın. Burası oda gibi bir yer. İçine girince diğer kapı açılacak. Buradan geçin ve çok büyük bir odaya gelin. Sağa veya sola dönmek önemli değil. Sonuçta bir tane gidiş yolu var. Burası en sağda üzerinde ışık yanan bir kapı. Buraya gelince çok geniş bir koridora çıkıyoruz. En sonda yukarıya doğru çıkan bir merdiven var. Buradan tırmanmaya başlıyoruz. Karşımıza çıkanları temizliyoruz. En yukarıya çıkınca uzun bir koridorun başındayız. Burada ilerliyoruz ve sonuçta geniş bir odaya giriyoruz. Buradaki askerleri öldürüyoruz. Burası artifact' ın saklandığı yer. Sağa doğru dönün ve yolumuzun üzerindeki lazerleri hoplayarak ve eğilerek geçin. Lazerlerin bittiği yerde artifact' ı alacağız. Burada kısa bir video giriyor. Bu arada ortama çeşitli yaratıkların girdiğini göreceksiniz. Şimdi geldiğimiz yolu aynen takip ederek kaçın. Adamların girdiği kapıya gelince bölüm bitecek ve loading başlayacak.
    NC962 VIII Mission
    (NC962 VIII) - Suspicion

    Evet burada inişimizi gösteren bir videodan sonra oyuna başlıyoruz. İmiş alanımızın tam karşısında bir kapı var. Buraya doğru köprüden koşun. Bu arada Atlantis' le telsiz bağlantımız kopuyor. Burada loading başlıyor.

    (NC962 VIII) - Scruting

    Kapıdan geçip ilerlemeye devam edin ve geniş bir salona gelin. Burada bize saldıran yaratıkları yokedip ilerlemeye devam ediyoruz. Sağda solda cephaneler var. Bunları alıyoruz. Biraz ileride çeşitli vücut parçalarının konulduğu kavanozlar falan olacak. Bu koridor boyunca ilerlemeye devam edin. En sonunda büyük bir alana geleceksiniz. Burada bir tane yaratık var bir kafes içinde. Bu yaratık, bizim vurduğumuz uçan yaratıkları tamir eden bir şey. Eğer uçanları tamamen parçalamazsak bunlar tamire koşuyorlar. O nedenle her vurduğunuzu parçalara ayırın. Bu alanda bayağı bir çatışma olacak. Gelenlerin hepsini harcayın. Sağdan giderek bir koridora geleceksiniz. Buradan ilerleyin (bu arada karşınıza gelenleri harcayın). En sonunda büyük bir salona geleceksiniz. Hemen solunuzda bir tane balkon gibi bir yer var. Buraya atlayın. Solunuzdaki girişten girin ve içerideki 2 yaratığı harcayın. Daha sonra bu dar koridorun en sonundan sola dönüp buradaki butona basın. Arkanızı dönün. İleriye doğru koşup en sondaki 2.butona da basın.(aman dikkat 2. butonda lazer koruması var) bu işlemi bitince tam ortada yer alan ışık küreye doğru atlayın. Aslına bu bir asansör. Bunu kullanarak bir üst kata çıkın. Sağdaki yere atlayın ve dar koridordan çıkın. Bir köprüden geçerek bir kapıya geleceksiniz. Buradan geçin. Loading başlayacak.

    (NC962 VIII) - Subjugation

    Kapıdan ilerleyin. Bir sürü malzemenin ve parçalanmış cesetlerin olduğu bir odaya gelin. Malzemeleri alın. İlerlemeye devam edin. Sağa dönün. Dümdüz ilerleyin. Karşımıza bir yaratık çıkacak. Onu vurun. Sağa doğru dönüp ilerlemeye devam edin. Karşımıza yaratıkların çıktığı bir delik gelecek. Buradan çıkan yaratığı da vurun. Buradan da sağa dönün ve içinde cesetlerin asıldığı koridora gelin. Koridordan ilerlemeye devam edin. Gene açık bir alana geliyoruz. Sağa dönüp ilerleyin ve içinde çok büyük bir yapının olduğu bir bölüme ulaşın. Buradan sağa dönün ve ilerlemeye devam edin. Buradaki 2 yaratığı da öldürün. O zaman kısa bir video girecek ve bulduğumuz yapının ortasındaki delikten yukarıya doğru çıkmak için, az önce kullandığımız hava kabarcıklarına benzer yapı ortaya çıkıyor. Bizde burya atlıyoruz ve üst katlara doğru çıkarken loading başlıyor.

    (NC962 VIII) - Subordination

    Tam karşımızda üstünde kırmıı ışık yanan bir kapı var. Tam buradan geçmeye hazırlanırken odada bir yaratık ortaya çıkıyor. Bu yaratığı öldürün. Daha sonra kapıdan çıkın. Buradan geçerek çok büyük bir alana gelin. Sağda ve solda 2 tane yaratık deliği var. Biz soldan gideceğiz. Soldan giderken bekleyin delikten yaratık çıksın. Yaratığı vurun ve delikten ilerlemeye başlayın. Delik belirli bir zamana göre etkinleşen lazerlerle korunuyor. Bu periyodu gözeterek hızla ve kısa koşular yapacağız. İlk 2 aşamayı geçmek için kısa koşunuzu sol taraflarda bitirerek ilerleyin. Son koşularınızı da sağda bitirin. Buralara lazerler gelmiyor. Böylece bu kısmı da minimum zararla atlatıyoruz. Karşımızda yukarı çıkan bir merdiven türü bir şey var. Buradan yukarı çıkın ve sola doğru ilerleyin. Geldiğimiz yer çok yüksek bir kulenin olduğu bir bölge. Soldan biraz ilerleyince bu yapıya giren basamakların olduğunu görüyoruz. Bu arada burada bir çeşit yaratığın içine hapsedildiği bir hücre var. Burayı açmanıza gerek yok. Etraftaki silah ve cephaneleri topluyor ve basamaklardan çıkarak bu yüksek kuleye giriyoruz. Burada loading başlıyor.
    (NC962 VIII) - Solitude

    Kapıdan geçerek bölüme başlıyoruz. 4 tane projektör gibi ışıkların aydınlattığı bir yere geliyoruz. Sağ taraftan ilerliyoruz. Biraz sonra 7. ve son artifact' ın içinde durduğu cam koruma hücresini göreceksiniz. Bu arad kısa bir video izliyoruz ve ortama koruyucu bir yaratığın geldiğini görüyoruz. Şimdi bu yaratığı öldürmeliyiz. Rocket launcher ile elemanı halledin. Bunun için projektörlerin takıldığı yüksek sütunları siper alın ve zaman zaman buradan çıkarak ateş edin. Zaten bir süre sonra yaratığın gücü tükenecek ve ortadaki havuza düşecek. Daha sonra birkaç füze daha sallayarak işini bitirin. Yaratık büyük bir gürültüyle patlayacak ve patlarken artifact' ın koruma camını kıracak. Bizde artifact' ı alıyoruz. Böylece bölüm bitiyor ve görev bitiyor.

    Avalon Mission

    Evet Atlantis ekibi olarak görevi bitirmiş ve mutlu bir şekilde başladığımız gezegene dönüyoruz. Gezegene inmek için gemiye biniyoruz. Fakat bize yerden ateş açılıyor ve gemimiz düşüyor. Bu sırada öğreniyoruz ki Skaarj askerleri gezegeni ele geçirmişler. Şimdi üssü tekrar geri almalıyız. Bunun için düştüğümüz yerden tam karşımızdaki komuta kulesine kadar koşacağız. Bu mesafeyi koşarken bir sürü Skaarj askeri bize saldıracak. Bunları halledin ve kulenin altına ulaşın. Burada, kulenin dağa bakan tarafında, tam ortada bir asansör var. Bu asansöre binin ve yukarıya doğru çıkmaya başlayın. Bu arada burada en son görevde de kullandığımız lazer rifle' ı kullanın. Asansör bizi oyuna ilk başlarken gördüğümüz alt katlara kadar çıkaracak. Burda asansörden çıkın. Yalnız ortam çok karışık devamlı saldırıya uğruyoruz. O nedenle eliniz hep tetikte olsun.ortamdaki silah ve cephaneleri alın. Sağdan çıkan merdivenleri kullanarak en üst kata kadar gidin. Evet en sonunda kontrol odasına ulaşmış olmalısınız. Burada etraf silah ve cephane dolu hepsini alın. Kontrol masasının en ortasında üstünde 'planetary cannon control' yazan düğmeye basın ve Atlantis' e ateş eden cannon' ları kapatın. Bu arada ortamdaki marine' ler bizle bağlantı kuruyor. Bizde Atlantis' i karşılamak için iniş alanına doğru gidiyoruz. Şimdi geri dönüp asansöre doğru inin. Asansöre binin fakat düğmeye dokunduğumuz anda elektrikler kesiliyor. Marine' ler jeneratöre bir adam yollayacaklarını fakat onu koruma imkanları olmadığını söylüyorlar. Şimdi görevimiz tamirci marine işini yapana dek onu sniper rifle ile korumak. Asansörden çıkarak en sola kadar gidin. Adam bizi görecek ve tam karşımızdaki jemaratörlere gidecek. İşini yapana kadar etraftan saldıran Skaarj' ları öldürün. Elektrikler gelince asansörle aşağı inin ne marine ile buluşup onu koruyarak takip edin. Eleman bizi tam karşımızdaki dağın tepesine götürecek. Eğer ölürse korkmayın. Sadece önümüze çıkanı temizleyin ve yokuştan yukarı çıkarak iniş alanına varın. Sakın jenaratör binasının olduğu tarafa sapmayın orada bir şey yok. En tepede birkaç marine var. Bize bir savunma hattı kurup kalan Skaarj' ların alana saldırılarını engelleyeceklerini söylüyorlar. Bizde Atlantis gelene kadar marine' lere yardım ediyoruz. En sonunda Atlantis' in geldiğini gösteren bir video giriyor. Fakat Atlantis yere inmeden patlıyor ve tüm ekibimiz ölüyor. Fakat bu olaydan önce Aida bize bir bilgiyi download etmeyi başarıyor. Böylece görev bitiyor ve loading başlıyor.

    Dorian Gray

    (D.G.) - Vault

    Atlantis patladıktan sonra komutan Hawkins' in gemisindeyiz. Görevimiz elimizdeki bilgiyi açmak. Şu anda bir salondayız. Komutan Hawkins artifact' ları birleştirmiş ve bir deney yapıyor. Bir tane Tai yaratığını ışınla vuruyor ve yaratık inanılmaz bir canavara (Tosc) dönüşüyor. Dönüşümden sonra biz yaratığı öldürmeliyiz. Sıkı bir çatışmadan sonra yaratığı öldürüyoruz. Yaratık öldüğünde elinden silahı düşüyor. Bizde silahı alıyoruz. Daha sonra komutanı ilk gördüğümüz yer olan camlı bölümden girip bir koridora çıkın. Koridordan ilerleyin. Soldaki kapıdan girin ve Aida' dan aldığınız bilgiyi görün. Kısaca bilgi şu. Artifact' lar aslında ne olduğu bilinmeyen bir silahın parçaları ve Komutan Hawkins' te bu silahı kullanarak evreni ele geçirmeyi isteyen biriymiş.

    (D.G.) - Dorian Gray

    Hala aynı odadayız. Odanın karşısındaki kapıdan çıkıyoruz. Büyük bir salona geldik. Burası aslına geminin kontrol odası. Hawkins' te burada. Basamakları kullanarak en üste çıkıyoruz ve Hawkins' i görüyoruz. Hawkins bize niyetinin gemiyi önümüzde bulunan güneş düşürmek ve artifact' la beraber kaçmak olduğunu söylüyor ve kendisine katılmamızı istiyor. Bizde bu isteğe Hawkins' i vurarak yanıt veriyoruz. Daha sonra gemiyi güneşe düşürecek ve artifact' ı yokedecek manevraya onay veriyoruz. Şimdi buradan kaçmalıyız. Kaçış poduna ulaşmak için tam arkanızı dönün ve oradaki kapıdan çıkın. Dümdüz ilerliyoruz. Karşınıza çıkan Tosc yaratıklarını ilk üretilen Tosc' tan aldığınız silahla yokedin. Tam karşıdaki kapıya doğru koşun ve büyük bir odaya gelin. Yine odanın tam karşısındaki kapıyı açın ve uzun bir koridora çıkın. Koridor boyunca koşun. Biraz gidince sağ tarafta bir köprü göreceksiniz. Bu köprüden geçin. Burası geminin yerçekiminin oluşturulduğu merkez. Arkamızda, üstte kalan balkon gibi yerde bir Tosc canavarı bizim askerlerimizle savaşıyor. Canavarın ateşi sonucu askerlerin durduğu yer kırılacak ve aşağıdaki yerçekimi aletinin koruma camını kıracak. Önce bu Tosc canavarını öldürün. Daha sonra en solda duvarda çeşitli çıkıntılar göreceksiniz. Bu çıkıntıları kullanarak canavarın eskiden olduğu yere atlayın. Sola dönerek koşun ve en sondaki kapıyı açarak buradan çıkın. Burası bir oda. Dümdüz ilerlemeye devam edin ve geniş bir güverteye gelin. Buradan üzerinde beyaz bir ışığın yandığı balkona zıplayın ve buradaki kapıyı açın. İlerleyin. Sağ tarafta üstünde ışık yanıp sönen kapıyı açın ve uzun bir koridora girin. Koridordan ilerleyin. Sonunda bir odaya geleceğiz. Burada 2 tane marine var. Bu odanın solundaki kapıdan ilerleyin. Önünüze bir tane Torc' u öldürün. Buradan geçin. Gene üst güverteye zıplayacağınız bir yer var. Sol güverteye zıplayın. Karşınızdaki kapıdan geçin. Security hücrelerinin olduğu bir koridora geleceksiniz. Burdan dümdüz ilerlerken gemi yana yatmaya başlayacak. Bu nedenle kapıları zıplayarak açmalısınız. Bu hücreleri geçip en sonunda kaçış podlarının olduğu fırlatma bölümüne geldik. Burada bir tane Torc biz bekliyor. Hemen sola dönün, yaratığı öldürün. Dümdüz ilerleyin ve fırlatma bölümünün en sonundaki kapağı açık poda girin. Burada loading başlayacak. Loadingin sonunda Aida' nın bize attığı mesajın sonunu dinleyeceğiz ve oyun sona erecek.
#05.07.2009 06:41 0 0 0