Hellion Mystery of the Inquisition

Son güncelleme: 05.07.2009 06:52
  • Orta Çağ'da karanlık ve korkunç bir macera

    noimage
    Orta Çağ karanlık bir dönemden geçti. Kilisenin ve engizisyonun gücü kralın bile üstüne çıkıyordu. Kiliseye karşı gelenler şeytana uymakla suçlanıyor ve cezalandırılıyordu. Orta Çağ; yaşanan olayları, savaşları, söylenen efsaneleri, hikayeleri vs' aslında tüm içeriğiyle birçok filme, kitaba konu oldu. Tabii ki oyun dünyasında da bu dönem işlendi. Ekranlarımıza yansıyan yapımlar, yeri geldi gerçek olayları, yeri geldi efsaneleri ele aldı. Şimdi ise Hellion: Mystery of the Inquisition (Kısaca Hellion), bizleri Orta Çağ'da biraz fantastik, biraz da dönemin siyasi sistemini işin içine katan bir maceraya sürüklüyor.

    Nerde benim kılıcım?

    Flying Fish tarafından geliştirilen oyunda, Orta Çağ'ın merkezinde bir epik bir serüven yaşayacağız. Yapımda Godric adında bir karakteri yöneteceğiz. Godric, macerası boyunca insanlarla ve doğaüstü yaratıklarla savaşacak, ama kendini istemeden de olsa kıyametin kapılarının aralandığı bir entrika içinde bulacak.

    Hellion, Orta Çağ'ın karanlık atmosferini bizlere sunacak. Hatta oyun, gelişen olaylar ve konu dahilinde, korku ve gerilimin harmanlandığı bir havaya sahip. Zaten yapımcıların belirttiğine göre bu iki etmen kendini hissettirecek. Günümüzden yüzyıllar öncesindeyiz, ateşli silahlar yok. Kılıcımız en büyük dostumuz ve güvendiğimiz yoldaşımız ve onu farklı rakiplere karşı kullanacağız. Gordic, hem fiziksel, hem de ruhsal anlamda büyük bir savaşa girecek diyebiliriz. Acımasız savaşçılar, vahşi hayvanlar, ölümcül suikastçılar, Tapınak Şövalyeleri düşmanlarımız arasında, ama doğaüstü yaratıklar olduğundan da bahsetmiştim. Korkunç ve birbirinden farklı iblislerle de çarpışacağız. Dövüşlerin acımasız ve kanlı olacağı söyleniyor.

    noimage
    "Saygın Avrupalı şövalyelerden biri olan Alric'in oğlu başkarakter Godric, 1198'de Glastonbury'de İngiltere'de dünyaya gelmiş. 18 yaşındayken İngiltere'yi terk etmiş."
    Sadece aksiyon değil, bazen içine şeytan girmiş insanlar da yolumuza çıkacak. Şeytan kovarak, insanların içindeki iblisleri çıkartacağız. Oyunun konusu kıyameti ele alan düz bir şekilde ilerlemeyecek. Dönemin politik oyunları ve engelleriyle de yüzleşeceğiz. Yapımcılar Hellion için en son teknolojiyi kullandıklarını ve görselliğin iyi olacağını belirtiyorlar. Orta Çağ'ın atmosferi, tasarımları, insanları aynı şekilde ekranlara yansıtılacak.

    Neler olacağı belli değil!

    Daha önce ismine rastlamadığımız Flying Fish iddialı. Tarihi ve bir o kadar korkunç, fantastik bir oyun hazırlıyorlar. Uzun zamandır geliştirme aşamasında olan Hellion hakkında daha fazla detay verilmiyor. Projenin 2010'da PC, PS3 ve X360 için yayınlanması bekleniyor. Eğer bir terslik olmazsa ve ertelenme yaşanmazsa, kurgu ve oyunun işleyişi de iyi kotarılırsa, Hellion bizlere farklı bir tecrübe yaşatacak gibi duruyor.
#05.07.2009 06:52 0 0 0