Malzemeler

*
1 hazır pasta tabanı.(Kendinizde yapabilirsiniz.Tarifi aşağıda.)
*
3 su bardağı süt,
*
300 gr.krem şanti,
*
1 su bardağı iri çekilmiş fındık,
*
Küçük doğranmış mevsim meyveleri yada kuru meyveler(ya da ikisi de)
*
300 gr.kiraz şekerlemesi(Arzuya göre),
*
3 yumurta beyazı.(Sevmeyen kullanmıyabilir.)

HAYDİ İŞ BAŞINA;

Rokokonun alt tabanı için genelde hazır pasta tabanı kullanıyorum.Ama ben yapmak istiyorum derseniz;2 yumurta.2 fincan un,2 fincan şeker,2 fincan süt,1 çorba kaşığı kabartma tozuyla hazırlayacağınız keki kullanabilirsiniz.Pasta tabanı kullanmadan da yapabilirsiniz
ama daha lezzetli oluyor.Şimdi rokokomuzu yapalım;süt ve kremşantiyi çırpın.Buzdolabında sertleşene dek bekletin.3 yumurtanın aklarını sarılarından ayırın.Kar beyazı olana kadar mikserde en yüksek ayarda çırpın.Yumurta sevmeyenler kullanmıyabilir ama yumurta akı ayrı bir kıvam ve lezzet katıyor.Kar haline gelen yumurta aklarını kremşantiye ekleyip,karıştırın.Mevsim meyvelerini minik minik doğrayın.Her çeşit meyveyi kullanabilirsiniz.Yada kuru meyveler de olur.Fındık kırıklarını da ilave edin.Derin bir kek kalıbının içine streç folyo kaplayın.Hazırladığınız karışımı içine dökün.Üzerini pasta tabanı ile kapatın.Buzdolabında 24 saat bekletin.Servis tabağına ters çevirin.Arzuya göre,taze nane yaprakları ve kiraz şekerlemesiyle süsleyin.Meyveli rokokonuzu ikram edeceğiniz sevdiklerinizin bir dilimle yetinmeyeceğinden emin olabilirsiniz.Afiyet olsun...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 666
favori
like
share