Sindirim organları kanseri

Son güncelleme: 05.07.2009 12:33
  • bağırsak kanseri nasıl tedavi edilir - Kanser, kanser tedavisi - mide kanseri nasıl tedavi edilir - yemek borusu kanseri nasıl tedavi edilir


    Yemek borusu, mide, ince ve kalın bağırsaklar sindirim organlarını meydana getirir. Kanser bu organların herhangi birinde olabilir. İnce bağırsak kanseri çok nadir görülen bir kanser türüdür.
    Yemek borusu, boğaz ile mide arasında gıdanın geçtiği borudur. Alınan gıdaların bir kısmı hazmedilmek üzere mideden ince bağırsaklara geçer. Burada bir kısım maddeler emilir ve geri kalanlar da kalın bağırsaklar yolu ile dışarı atılır.

    Sindirim organlarının kanserine gençlerde de rastlamakla birlikte genel olarak 50 yaşın üzerindeki kimselerde daha çok görülür.
    Sindirim organları kanseri de başlangıçta ağrısızdır. Yavaş seyreden bir kanser türüdür ama erken görülen bazı belirtileri sayesinde vakit geçirilmeden teşhisleri mümkün olur.

    Belirtileri :

    *Yemek Borusu kanserinde, alınan gıdaların yutulması sırasında geçici tıkanmalar, yutkunma zorluğu veya anormallikler görülür.

    *Mide Kanserinde, iştahsızlıkla birlikte hazımsızlık, kuvvetsizlik, kilo kaybı ve soğukluk ortaya çıkar.

    *Bağırsak Kanserinde, normal bağırsak fonksiyonlarında dikkati çekecek herhangi bir değişiklik olmaz, büyük abdestte kan görülmesi gibi belirtiler gösterir.
    Bu belirtiler her zaman kanser değildir. Ancak, vakit geçirmeden bir doktora başvurarak sebeplerinin meydana çıkarılması lazımdır. Bu belirtiler eğer kanserin ilk işareti ise vakit geçirilmeden anlaşılmış ve tedavisine başlanmış olunur.

    Tedavisi :

    Teşhis için, yemek borusu, mide ve bağırsakların, hastaya baryumlu ilâçlar içilerek röntgen muayenesinden geçirilmesi gerekir.
    Doktorlar bazı aletlerin yardımı ile yemek borusunun içini ve kalın bağırsağın son kısmını görebilirler. Buralarda rastlanan ve kanser şüphesi olan yerlerden alman küçük bir parçanın mikroskop altında tetkiki ile kesin teşhis konulabilir.
    Bunun tedavisi genel olarak ameliyattır. Tedavide ayrıca röntgen ve radyum ışınlarından da istifade edilebilir.
    Erken belirtilerden birine rastlandığında derhal bir doktora başvurmak gerekir. Böylelikle hastalığın erken bulunması mümkün olacağından gecikmenin doğuracağı kötü neticelerin önüne geçilebilecektir.
#05.07.2009 12:33 0 0 0