Lalanga Tatlısı

Son güncelleme: 14.09.2009 00:32
  • Lalanga Tatlısı tarifi - Lalanga Tatlısı malzemeleri - Lalanga Tatlısı yapılışı - tatlı tarifleri - Tatlı çeşitleri

    Malzemeler

    * 2 bardak Un
    * 3 adet Yumurta
    * Su
    * 1 tutam Tuz
    * 1 bardak Sivi Yağ
    * ŞURUBU İÇİN: 3 su bardağı Şeker, 1 tatlı kaşığı Limon Suyu, 1,5 su bardağı Su


    Yapılışı

    Un, 3 yumurta, tuz ve yeteri kadar su ile lokma hamurundan daha sulu, boza kıvamında bir hamur yapılır. Hamur iyice çırpılır ve 30 dakika kadar ağzı kapatılarak bekletilir.
#05.07.2009 20:45 0 0 0
  • Tarif için saol refik emegine saglık.
#05.07.2009 21:24 0 0 0
  • Bu tatlidan yaptim, tavsiye ederim. Yagda kizarmasina ragmen cok hafif bir tatli oluyor.
#06.09.2009 18:08 0 0 0
  • Yaptim bakin, ispati burda :D

    noimage
#13.09.2009 23:59 0 0 0
  • görünüşünü beğenmedim, tadı nasıl olur bilmem.
    denetmem şahsen.
    erzurumda meşhur olan ekmek kadayıfına benziyor.
    tek farkı herhalde yumurtaya bulamamış olmaları.
#14.09.2009 00:32 0 0 0