Lalanga Tatlısı tarifi - Lalanga Tatlısı malzemeleri - Lalanga Tatlısı yapılışı - tatlı tarifleri - Tatlı çeşitleri
Malzemeler
* 2 bardak Un
* 3 adet Yumurta
* Su
* 1 tutam Tuz
* 1 bardak Sivi Yağ
* ŞURUBU İÇİN: 3 su bardağı Şeker, 1 tatlı kaşığı Limon Suyu, 1,5 su bardağı Su
Yapılışı
Un, 3 yumurta, tuz ve yeteri kadar su ile lokma hamurundan daha sulu, boza kıvamında bir hamur yapılır. Hamur iyice çırpılır ve 30 dakika kadar ağzı kapatılarak bekletilir.
görünüşünü beğenmedim, tadı nasıl olur bilmem.
denetmem şahsen.
erzurumda meşhur olan ekmek kadayıfına benziyor.
tek farkı herhalde yumurtaya bulamamış olmaları.