Lalanga Tatlısı tarifi - Lalanga Tatlısı malzemeleri - Lalanga Tatlısı yapılışı - tatlı tarifleri - Tatlı çeşitleri

Malzemeler

* 2 bardak Un
* 3 adet Yumurta
* Su
* 1 tutam Tuz
* 1 bardak Sivi Yağ
* ŞURUBU İÇİN: 3 su bardağı Şeker, 1 tatlı kaşığı Limon Suyu, 1,5 su bardağı Su


Yapılışı

Un, 3 yumurta, tuz ve yeteri kadar su ile lokma hamurundan daha sulu, boza kıvamında bir hamur yapılır. Hamur iyice çırpılır ve 30 dakika kadar ağzı kapatılarak bekletilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 796
favori
like
share
ydal59 Tarih: 14.09.2009 01:32
görünüşünü beğenmedim, tadı nasıl olur bilmem.
denetmem şahsen.
erzurumda meşhur olan ekmek kadayıfına benziyor.
tek farkı herhalde yumurtaya bulamamış olmaları.
Sari Menekse Tarih: 14.09.2009 00:59
Yaptim bakin, ispati burda

Sari Menekse Tarih: 06.09.2009 19:08
Bu tatlidan yaptim, tavsiye ederim. Yagda kizarmasina ragmen cok hafif bir tatli oluyor.
SU-PERISI Tarih: 05.07.2009 22:24
Tarif için saol refik emegine saglık.