Pekmezli Revani tarifi - Pekmezli Revaninin yapılışı - revani tarifi

Malzemeler

1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı eritilmiş ve ılıtılmış margarin
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için, 3 su bardağı su, 1 su bardağı pekmez

Yapılışı

Derin bir karıştırma kabının içinde şekerle yumurtayı 5 dakika çırpın. Üzerine yağ, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, irmik ve unu ekleyip, pürüzsüzleşinceye kadar karıştırın. Büyük boy yağlanmış fırın tepsisine karışımı dökün. 175 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Bir tencerede su ve pekmezi karıştırıp, orta ısılı ateşin üzerinde 10 dakika kaynatın. Fırından çıkan ve soğuyan revaniyi yuvarlak kalıplarla keserek üzerine ılık pekmezli şerbeti gezdirin.

Not: Yuvarlak kalıplarınız yoksa kare veya baklava dilimi biçiminde kesebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1143
favori
like
share
nichole Tarih: 05.07.2009 22:32
olsada yesek şimdi