Trabzon Dortmun Kardeşliği

Son güncelleme: 05.07.2009 22:04
  • Trabzon Dortmund Kardeş Şehir - Dortmund Trabzon Kardeş Şehir

    Almanya'nın Dortmund kenti ile Trabzon arasında başlatılacak olan proje ortaklığı çalışmaları için Dortmund Belediyesi yetkililerinden oluşan heyet Trabzon'a geldi. Dortmund ve Trabzon Belediyeleri arasında eğitim, kültür ve ekonomi alanında çalışmaları yürütecek olan Dortmund heyeti ilk etapta Trabzon'un tarihi ve turistik bölgelerini gezdi. Heyet belediyenin yanısıra Trabzon Valisi, Ticaret ve sanayi odası, şehir tiyatrosu, Trabzonspor yöneticileri, gençlik dairesi yetkilileriyle görüşüp ortak çalışma yolları aranacak.

    noimage

    Alman heyeti belediye Meclis salonunda kabul eden Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un medeniyetler şehri olduğunu belirterek, "Trabzon 4 bin yıllık tarihi geçmişi olan bir kenttir. Alman heyeti böyle bir şehirde ağırlamaktan onur duyuyorum. Gerek tabiatımız, gerekse diğer özellikleri ile kentimiz çok önemli bir yere sahiptir. Belediye olarak başta Kentsel Dönüşüm projeleri olmak üzere başlattığımız çalışmalarla şehrimizi daha yaşanılabilir bir yer haline getirme gayreti içindeyiz. Bizim bölgemizde Almanya'da bir ferdi olmayan aile yok gibidir. Bu bakımından kendimizi Almanya'ya ve Almanlara yakın hissediyoruz. Trabzon insanı misafirperverdir, sevecendir, yardımlaşmayı ve dayanışmayı sever'' dedi.

    Dortmund Belediyesi Entegrasyon İşlerinden Sorumlu Başkanı Wilhem Steitz ise Trabzon'da olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Trabzon'un insanları gerçekten çok sıcakkanlı ve sevecen. Yabancılarla çok erken kaynaşıyorlar. Trabzon çok önemli bir şehir. Sonuçta aramızdaki proje kararı da belediyelerin alacakları kararlarla gerçekleşecek. Burada yaptığımız görüşmeler çok olumlu bir şekilde geçiyor'' diye konuştu.

    Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kendisini ziyaret eden heyete gümüş işlemeli süs eşyası olan takunya ile kemençe hediye etti. Başkan Gümrükçüoğlu heyet onuruna bu akşam Şahbaz Restaurant da bir akşam yemeği verecek. Alman heyet 1 Temmuz da Trabzon'dan ayrılacak.

    Dortmund'dan gelen heyette şu isimler yer alıyor

    Dortmund Belediyesi Kültür ve spor işleri müdürü Jörg Stüdermann, Uyum Sorumlusu Wilhem Steitz, Uyum meclisi başkanı Adem Sönmez, Uyum meclisi üyesi Kamil Aydın, SPD Belediye Meclis adayı Volkan Baran, Ulrike Matzanke, Michael Taranczewski (SPD), Ingrid Reuter (Yeşiller), Frank Grützenbach, Candan Bayram-Neumann, (Ekonomi teşvik dairesi), Renate Tölle (Eğitim dairesi), Ulrike Klingsporn (RAA),

    Helga Kranz, Dietrich, (Kenin Evi), Elisabeth Hoppe, Harald Landskröner (Gençlik dairesi), Klaus Wegener (NRW Yabancılar dairesi), Yunus Ulusoy (Türkiye Araştırmalar Merkezi), Türkay Gümüş (İşadamı), Mustafa Kaya, Hasan Kaya (Dortmund Trabzonlular Derneği)

    Erdal Osmançelebioğlu ( Duisburg Trabzonlular Derneği başkanı), Reyhan Güntürk ve Öykü Özdencanlı (Belediye personelleri) yer alıyor.
#05.07.2009 21:56 0 0 0
  • vay be olmadiğimiz koy sehir belde kent ulke yokmus TRABZONSPOR
#05.07.2009 22:04 0 0 0