Somon tikka tarifi - Somon tikkanın yapılışı

Malzemeler

4 küçük parça somon
1 yemek kaşığı şeker
250 ml. krema
2 yemek kaşığı salça
250 ml. su
birkaç damla kırmızı gıda boyası
1 yemek kaşığı kimyon
Süslemek için:Taze kişniş, hindistancevizi
1/2 yemek kaşığı kişniş
1/2 yemek kaşığı pul biber
3 diş dövülmüş sarmısak
1,5 yemek kaşığı ezilmiş taze zencefil

Yapılışı

Sarmısak ve zencefil az yağda 5 dakika pişirilir. Tüm baharatlar eklenir ve 1 dakika pişirilir. Daha sonra salça ilave edilir ve 1 dakika daha pişirilir. Krema ve su eklenir, 5 dakika pişirilir. Şeker ve birkaç damla kırmızı gıda boyası eklenir.
Somon balığının iki yüzü 4 dakika orta ateşte bir tavada pişirilir. Sos eklenerek bir süre ısıtılır. Kişniş ve hindistancevizi ile süslenerek servis edilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 371
favori
like
share