Şelame tarifi - Şelamenin yapılışı - Şelame malzemeleri

Malzemeler

HAMURU İÇİN
bir su bardağı sıvı yağ
yarım kilo un
yüz gram margarin
bir adet yaş maya
bir tatlı kaşığı tuz
bir litre su
bir çay kaşığı karabiber
bir tatlı kaşığı tuz
bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
İÇİ İÇİN
yarım kilo patates
bir adet orta boy soğan

Yapılışı

Un geniş bir kaba alınarak içine; yaş maya, tuz ve ılık su katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilene kadar yoğrulur.sıkıca sarılarak bir saat kadar kabarmaya bırakılır.Diğer taraftan haşlanmış ve ezilmiş patates,margarinle kavrulmuş soğan,kırmızı biber ve karabiberli karışımın içine katılarak iki üç dakika kadar karıştırılmak suretiyle pişirilir.
Kabarmış hamurdan küçük bezeler alınarak pizza büyüklüğünde açılır.Açılan hamurun yarısını kaplayacak şekilde patates harcı koyularak yarım ay şeklinde sıkıca kapatılır.Tavaya koyulan kızgın yağa atılarak kızartılır.Afiyet olsun

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 394
favori
like
share