Hazal Selçuk

Son güncelleme: 05.07.2009 23:37
  • Hazal Selçuk - Hazal Selçuk Kimdir - Hazal Selçuk Biyografisi

    Hazal Selçuk, (d. 17 Ocak 1973 Paris) Türk müzisyen, tiyatro oyuncusu.

    noimage

    Müzik üstadları Münir Nurettin Selçuk'un torunu, Timur Selçuk'un kızıdır. 1989 yılında 17 yaşında iken, Sarper Semiz, Vedat Sakman ve Arzu Ece ile birlikte Grup Pan adlı müzik grubunda 34. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Bana Bana adlı şarkı ile Türkiye'yi temsil etmiştir.

    Timur Selçuk'un o yıllarda müzik çalışmalarına Fransa'da devam etmesi sebebiyle Paris'te doğdu. İki yaşında iken ailesi ile birlikte İstanbul'a döndü. Dedesi ve babasından gelen desteklerle küçük yaşta müzikle ilgilenmeye başladı.

    Annesi tango öğretmeni Ayşegül Betil'in sayesinde dansa başladı. Viyana ve Boston gibi şehirlerde dans çalışmalarını sürdürdü.

    İstanbul Şehir Tiyatroları tiyatro sanatçısı olan babannesi Şehime Erton'un sayesinde ve şan eğitimi için gittiği yurtdışında tesadüfen tiyatro çalışmalarına başladı. Eğitimini tiyatro üzerine önce 1998 yılında Boston Konservatuvarı'nı bitirerek, daha sonra York Üniversitesi'nde Tiyatro bölümünde yüksek lisans yaparak tamamladı. Bu okullarda hareket tiyatrosu eğitimi aldı. Önce okuduğu yurtdışındaki üniversitelerde, sonra Bahçeşehir Üniversitesi'nde eğitmen olarak görev aldı. 2006 yılında hareket tiyatrosu oyunu olarak yazıp, oynadığı "Doğu Batı ve Bir Yağmur Damlası" adlı oyun 15. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nin yanında; ABD, Kanada, Almanya, Hollanda, Yunanistan ve Danimarka'da da çeşitli festivallerde yer aldı.
#05.07.2009 23:37 0 0 0