Alçıpan Ve Alçıpan Çeşitleri

Son güncelleme: 06.07.2009 16:27
  • Alçıpan; kartonlu alçı levha yani, iki karton levhanın arasına alçı malzemesinin dökülmesi. Alçıpan bir iç mekân malzemesidir. İlk Amerika da ortaya çıkmış ve tüm dünyaya yayılmıştır. Ülkemizde de 20 yıllık bir geçmişe sahip. İç mekân dekorasyonlarında estetik ve kolaylık sağlayan alçıpan, dekorasyon dünyasının olmazsa olmazlarından biri. Birçok yapının iç dekorasyonunda kullanılıyor ve kullanılmaya da devam edecek gibi görünüyor. Sağladığı sayısız avantajı sayesinde estetiğin yanı sıra sağlıklı mekânlar oluşturuluyor.


    noimage
    Alçıpanın Avantajları Nelerdir?


    Alçıpan malzemesinin hafifliği

    Taşıma zorluğunun olmaması

    Kolayca uygulanışı

    Kolayca sökülmesi

    Mekânın nem oranını dengede tutması

    Mekânın hava alması

    Bakteri üretmemesi, sağlıklı oluşu

    Esneklik özelliğiyle çatlamaması

    Yangına dayanıklı oluşu

    Isı yalıtımı

    Ses yalıtımı

    Suya dayanıklı oluşu

    İstenilen şekil ve renk gibi detayların özgürce kullanılması.


    Alçıpan çeşitleri nelerdir?


    Akustik alçıpan
    Karo alçıpan
    Karolam alçıpan
    Fex alçıpan
    Hrkül alçıpan
    Hrform alçıpan
    Yngına dayanıklı ve suya dayanıklı alçıpan.


    Alçıpanın Kullanıldığı Yerler
    Asma tavan, bölme duvar, duvar giydirme, kuru yer döşemesi, kiriş kaplaması, kartonpiyer, kemer dekor uygulaması, özgün tasarımlar.

    noimage
    Asma Tavan
    Tavandaki dizaynlar tamamen insanın hayal gücüne bağlı. Birçok seçenek ve uygun maliyetlerle şık dekorasyonlara dönüşebiliyor. Klasik tavan motifleri ya da modern tarzda şekillendirilmiş alçı şekillerinin yanı sıra farklı sitiller uygulanması da mümkün. Işıklandırmaların daha ilgi çekici bir hale gelmesi için odaya uygun renkler ya da dağılmış spot lambalar kullanmak çok tercih edilen örnekler.

    Bölme Duvar
    Ev dekorasyonlarında ayrı bölümler yaratmak için kullanılan alçı bölme duvar, hem büyük bir kolaylık hem de yenilik sağlıyor. Genellikle yemek bölümlerinin salondan ayrılması ya da aydınlık bir alan için camlı alçı duvarlar yararlanılan fikirler olmuştur. Yatak odalarında da kullanılan duvarlar ışıklandırma ve raflandırma sayesinde kullanışlı hale geliyor. Ofis ve büyük iş merkezlerinde de sıkça görülen bölme duvarlar sağlıklı ve ekonomik.


    noimage
    Duvar Giydirme
    Ev, ofis, farklı yapılar vs her türlü bina için kullanılabilir. İç ve dış dekorasyona yönelik olması kullanım alanını geniş tutuyor. Duvara istenilen şekil ve desen verilebilir.

    Kiriş Kaplama
    Ortada kalan ve dekorasyonu engelleyen kirişler alçı kaplamayla dekoratif hale getirilebilir.

    Kartonpiyer
    Tavanla duvarın birleştiği düz sade görünüm kartonpiyer modelleriyle şık tasarımlar haline geliyor. Özellikle kartonpiyerde kullanılan spot lambalar mekana aydınlık ve zengin bir görünüm kazandırıyor.

    Kemer ve Sütun
    Evlerde geçiş bölümlerinde konumlandırılan alçı malzemesi kapı ve yer tasarrufu sağlıyor. Roma mimarilerinde örnekleri çok görülen alçı sütunlar ise yüksek tavanlı yapılarda ve büyük bahçelerde kullanılabilir.
#06.07.2009 16:27 0 0 0