Sazan Avında Top Yem Ve Köstek Kullanımı

Son güncelleme: 07.07.2009 12:12
  • Sazan Avı - Sazan Avında Top Yem - Sazan Avında Köstek

    Avrupa'da sazan avında kullanımı oldukça yaygın olan top yemler (boily) ülkemizde de yavaş yavaş kendisine kullanım alanı bulmaya ve yaygınlaşmaya başladı. Sazan avında önemli bir yeri olan boylilerle takım hazırlanması dikkat ve tecrübe gerektiriyor. Daha pratik ve kolay kullanım için hazır boyli köstekleri mevcut.

    Dynema ve örgü misina olarak ta bilinen 25 lb ip misinadan oluşan köstek 505 model 1/0 1 2 3 veya 4 numara bir iğne içermektedir. İğneden sonra devam eden yaklaşık 5-6 cm köstek bedeni top yemin takılması gereken kısım. Delici iğne yardımı ile top yemi ortadan deldikten sonra kösteğin ucunda bulunan kasa düğümünü iğne yardımı ile top yemin ortasında açtığımız delikten geçirip alt kısmından bir stoper yardımı ile sabitlemek gerekiyor. Bu işlemle top yemli kösteğimizi hazırlamış oluyoruz. Kösteğin ucu fırdöndüye takılır. Fırdöndünün diğer ucu da ana bedene takılmalıdır. Kurşun isteğe göre kıstırma veya fırdöndülü kurşun olarak seçilip ana bedene takılır. Kösteğimiz takımımızın kurşundan sonraki bölümünü oluşturmuş olacak. Top yemin yüzme veya batma özelliğine göre kösteğimiz ya dibe yatacak veyahut yukarıda kalacaktır.

    Top yem için hazırlanan kösteğimiz mısır ekmek hamur ve sazan avında kullanılan diğer yemler içinde kullanılabilmekte ancak canlı yemlerde kullanılmamaktadır.
#07.07.2009 12:12 0 0 0