Hintpare Tatlısı

Son güncelleme: 07.07.2009 17:27
  • Hintpare Tatlısı - Hintpare Tatlısı Tarifi



    HİNTPARE
    =Malzemeler=
    2 Adet yumurta
    250 Gr. Margarin
    ½ çay bardağı toz şeker
    ½ çay bardağı hindistan cevizi
    Kabartma tozu
    Vanilya
    Yeterince un
    Şerbet İçin
    3 su bardağı şeker
    3 su bardağı su
    ½ limon suyu
    = Hazırlanışı =
    Margarin ve şeker krema haline gelinceye kadar çırpılır. Diğer malzemeler içine eklenerek elde yoğrulur.
    Ceviz büyüklüğünde yuvarlatılarak ortalarına 170 derecede pembe olana kadar pişirilir.
    Şerbet daha önceden kaynatılarak soğumaya bırakılır. Daha sonra sıcak kurabiyelerin üzerine soğuk şerbet dökülür.Afiyet olsun.

#07.07.2009 17:27 0 0 0