Hintpare Tatlısı - Hintpare Tatlısı Tarifi



HİNTPARE
=Malzemeler=
2 Adet yumurta
250 Gr. Margarin
½ çay bardağı toz şeker
½ çay bardağı hindistan cevizi
Kabartma tozu
Vanilya
Yeterince un
Şerbet İçin
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
½ limon suyu
= Hazırlanışı =
Margarin ve şeker krema haline gelinceye kadar çırpılır. Diğer malzemeler içine eklenerek elde yoğrulur.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlatılarak ortalarına 170 derecede pembe olana kadar pişirilir.
Şerbet daha önceden kaynatılarak soğumaya bırakılır. Daha sonra sıcak kurabiyelerin üzerine soğuk şerbet dökülür.Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1062
favori
like
share