Parmağa Dolama Tatlısı - Parmağa Dolama Tatlı Tarifi

parmağa dolama tatlısı

=malzemeler=

hamuru için:
3 adet yumurta
200 gr süttozu
1/2 yemek kaşığı soda
1 damla sirke
aldığı kadar un

şurubu için:
1 litre soğuk su
750 gr tozşeker

=hazırlanışı=

Bir kaba sırayla yumurtasodasirkesüttozu ve unu koyun.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Daha sonraceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yılan gibi 1 cm çapında uzatın.Ve kendi etrafında dolayın.Yağlanmış fırn tepsisine koyun.Aynı işlemi hamur bitene dek tekrarlayın.Hamur bittikten sonra tepsiyi 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına verin.Tatlı piştikten sonra fırından çıkarın.

Ayrı bir kapta soğuk suyu ve şekeri şeker eriyene dek karıştırın.Ve tatlının üstüne şurubunu döküp servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 427
favori
like
share
yusufadana Tarih: 08.07.2009 15:21
Ellerine Sağlık
ramax Tarih: 08.07.2009 14:50
:5:ben tatlılara hayranım:5: