Mantar Soslu Kepekli Makarna - Mantar Soslu Kepekli Makarna Tarifi



=Malzemeler=

(4 Kişilik)

- 1 paket kepekli makarna
- 10-15 adet ortaboy doğranmış mantar
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 4 diş rendelenmiş sarmısak
- 1 adet rendelenmiş domates
- 2 kaşık zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- 1 çay bardağı yağsız süt

=hazırlanışı=


Makarnayı 10 dakika haşlayıp suyunu süzün.

Sos için harlı ateşte geniş bir tavada yağı kızdırın. Havucu ekleyip hızlı hızlı çevirin. Ardından mantarları ekleyip sularını çekene kadar 7-8 dakika kavurun. Sarmısak ve domates rendesini ekleyin.Tuz ve karabiberi de ilave edip 3-4 dakika onlarıda çevirdikten sonra sütü ekleyin. Sos kıvamlı olana kadar 3-4 dakika pişirin.

Sosu ocaktan indirmeden haşlanmış makarnaları üstüne ekleyip çevirerek birkaç dakika sosu içine çekmesini sağlayın. Üstünü kaşar peyniri ve maydanozla süsleyebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 366
favori
like
share