Püreli Dalyan Köfte

Son güncelleme: 07.07.2009 18:52
  • Püreli Dalyan Köfte tarifi - Püreli Dalyan Köfte yapılışı - köfte çeşitleri

    noimage

    Malzemeler
    750 gr Orta Yagli Kiyma
    3 Adet Yumurta
    2 Çay Kasigi Karabiber
    2 Çay Kasigi Köfte Bahari
    1/2 Çay Bardagi Hardal
    2 Adet Havuç
    2 Adet Patates
    1 Demet Maydanoz
    2 Dilim Bayat Ekmek Içi
    1 Adet Sogan
    1 Çay Bardagi Konserve Bezelye
    Tuz
    Çok Az Sivi Yag

    Yapılış Tarifi
    Bir kabin içine kiymayi,ince ince dogranmis maydanozu,rendelenmis sogani,ekmek içini,yumurtalari,tuzu,karabiberi ve köfte baharini koyalim.Bütün malzemeleri özlesene dek yoguralim.
    Kare seklindeki bir firin tepsisinin içine alüminyum folyoyu yayalim.Alüminyum folyonun üzerini çok az sivi yag ile yaglayalim.Üzerine özlesene dek yogurdugumuz kiymayi elimizle bastirarak yayalim.Bu arada su dolu bir tencerenin içinde patatesleri ve havuçlari yumusayana dek haslayalim.Patateslerin kabuklarini soyalim ve rendeleyelim.Bir kabin içine rendelenmis patatesleri,tuzu ve karabiberi koyarak yoguralim.Havuçlari tavla zari iriliginde dograyarak konserve bezelyelerle karistiralim.Tepsinin içine koydugumuz kiymanin üzerine hardali sürelim.
    Hardalin üzerine de patates püresini yayalim.Bezelye ve havuç karisimini köfte harcinin üzerine döseyelim.
    Alüminyum folyoyu kenarlarindan tutarak yuvarlayalim.Köfteyi orta isili firinda pisirelim.Alüminyum folyoyu köftenin üzerinden çikartalim.Köfteyi dilimledikten sonra servis yapalim.
#07.07.2009 18:52 0 0 0