Türkmen Kebabı tarifi - Türkmen Kebabı yapılışı - Türkmen Kebabı malzemeleri

Malzemeler
4 adet tavuk göğüs
1 su bardağı erişte
2 tatlı kaşığı bitkisel margarin
1 adet orta boy kuru soğan (halka şeklinde doğranmış)
4 adet yeşil soğan (uzun uzun doğranmış)
2 adet kırmızı biber (ince ince kıyılmış)
2 adet yeşil biber
1 çay kaşığı hardal
2 yemek kaşığı soya sosu
2 su bardağı su

Yapılışı
Öncelikle, erişteyi bir tencerede 1 tatlı kaşığı margarinle pembeleştirin. Tavuk tavuk göğüslerini parmak şeklinde ince ince kesin. Öte yandan, parmak şeklinde doğradığınız tavukları, kalan 1 kaşık yağda iyice kızartın. Kuru ve yeşil soğanları, biberleri de ekleyip, kavurarak pişirin. Daha önce kavurduğunuz erişteleri de üzerine ekleyin. Son olarak, soya sosunu ve hardalı 2 bardak suyla çırpıp tavukların üzerine ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servise sunun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 538
favori
like
share