Türkmen Kebabı

Son güncelleme: 07.07.2009 20:54
  • Türkmen Kebabı tarifi - Türkmen Kebabı yapılışı - Türkmen Kebabı malzemeleri

    Malzemeler
    4 adet tavuk göğüs
    1 su bardağı erişte
    2 tatlı kaşığı bitkisel margarin
    1 adet orta boy kuru soğan (halka şeklinde doğranmış)
    4 adet yeşil soğan (uzun uzun doğranmış)
    2 adet kırmızı biber (ince ince kıyılmış)
    2 adet yeşil biber
    1 çay kaşığı hardal
    2 yemek kaşığı soya sosu
    2 su bardağı su

    Yapılışı
    Öncelikle, erişteyi bir tencerede 1 tatlı kaşığı margarinle pembeleştirin. Tavuk tavuk göğüslerini parmak şeklinde ince ince kesin. Öte yandan, parmak şeklinde doğradığınız tavukları, kalan 1 kaşık yağda iyice kızartın. Kuru ve yeşil soğanları, biberleri de ekleyip, kavurarak pişirin. Daha önce kavurduğunuz erişteleri de üzerine ekleyin. Son olarak, soya sosunu ve hardalı 2 bardak suyla çırpıp tavukların üzerine ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servise sunun.
#07.07.2009 20:54 0 0 0