Alev Gürzap - Alev Gürzap Kimdir - Alev Gürzap Biyografisi

Alev Gürzap (d. 1936 - İstanbul) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.



İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Gürzap, yaş haddi nedeniyle emekli olmasının ardından, özel tiyatrolarda çalışmalarına devam etti. Tiyatro İstanbul bünyesinde çalıştı. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı. 1946 yılında Shakespeare'in çocuk oyunu "Fırtına" ile tiyatroya adım atan Gürzap, 17 yıl süreyle Lüküs Hayat'ta "Mısırlı Afet"i oynadı. 1999 yılında Afife Tiyatro Ödülleri'ne İlkay Saran'la birlikte aynı oyundaki aynı rolden aday gösterildiler. Gürzap, 1997 yılında değişimli olarak oynadıkları "Oyun Karıştı" oyunundaki baş kadın rolüyle o yılın en başarılı komedi oyuncusu dalında aday oldu.

Rol aldığı bazı oyunlar

* Krallar da Ölür
* Lüküs Hayat
* Altı Derece Uzak
* Deli Bal
* Bir Sabah Gülerek Uyan


Filmografisi

* Dicle - 2007
* Son Yaprak - 2004
* Yıldızların Altında - 2002
* Baykuşların Saltanatı - 2000
* Affet Bizi Hocam - 1998
* Geyikler, Annem ve Almanya - 1987
* Nasıl İsyan Etmem - 1982
* Alişan - 1982
* Yasak Aşk - 1981
* Sabıkalı - 1974
* Ana Kucağı - 1959
* Zeynebin Aşkı / Güllü Fatma - 1957

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 375
favori
like
share