Alev Oraloğlu - Alev Oraloğlu Kimdir - Alev Oraloğlu Biyografisi

Alev Oraloğlu, (d. 21 Haziran 1954 - İstanbul) tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.



Sanatçı Lale Oraloğlu'nun kızı olan Alev Oraloğlu, çocuk yaşlarda annesiyle birlikte başladığı sanat hayatına, Galatasaray Lisesi'nde mezun olduktan sonra, İstanbul Şehir Tiyatroları kadrosunda devam etti. Oyunculuk yeteneğini tiyatro ile sınırlandrımayan sanatçı, kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol aldı. İlk oynadığı filmin yönetmeni annesi Lale Oraloğlu'dur.


Rol aldığı bazı oyunlar

* Savaş ve Barış
* Aşk-ı Memnu
* Size Öyle Geliyorsa Öyledir


Filmografisi

* Evimin Erkeği - 2007
* Aşkın Dansı - Sevgi Emektir - 2006
* Arka Sokaklar - 2006
* Ayva Sarı Nar Kırmızı - 2004
* Şubat Soğuğu - 2004
* Aslı ile Kerem - 2002
* İki Arkadaş - 1998
* Böyle mi Olacaktı - 1997
* Şehnaz Tango - 1996
* Çiçek Taksi - 1995
* Hamuş - 1993
* Saygılar Bizden - 1993
* Keloğlan'la Can Kız - 1972
* Bir Kadın Tuzağı - 1971
* Kötü Tohum - 1963

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 420
favori
like
share