Tutsak Gelincik

Son güncelleme: 08.07.2009 09:19
  • Tutsak Gelincik - Uğur Demiröz

    Bacııım;
    Nasılsın iyimisin iyisindir umarım.Sağlığın hep aklımda neler yapıyorsun.Hastaneye gidiyor musun doktorlar senin ASİ* ruhunu dize getirmeye çalışıyorlar mı? Seninle başa çıkabilmeleri imkansızdır bilirim bana göre tatlı ama kırılgan inadın vardı onlar bunun dışındadır sanırım.

    Dün sizin mahalleye uğradım işlerim vardı fazla kalamadım.Senin paydos saatin benim gidişimle çakışıyordu gelipte o kadar yolu seni görememek çok acıttı içimi ama belki başka bir zamana dedim sürprizleri pek sevmezsin çünkü, hazırlıksız görünmek hoşuna gitmez ama sen her halinle güzelsindir benim gözümde bir inanabilsen.

    Ben buralarda tutsak gibiyim diyordun mektuplarında neden olduğunu anladım şehrin içinde küçük bir kasaba güzelliği var senin bulunduğun yerde her taraf gelincik bahçesi tam zamanında ziyaret etmişim sen de yanımdan olsaydın ne hikayeler anlatırdın buralarla ilgili.
    Sizin evin önünden geçiyordum senin 3 adet pisi pisini gördüm bayağı büyümüşler çok tatlı ve sevimliler anlattığın kadarıyla şahit oldum biraz mıncıkladım.Sen olsan kimbilir nasıl sokulurlardı bacaklarının arasına bana pas bile vermezlerdi lakin senin yokluğunda tüm sevgilerini bana verdiler.

    Bu gezmeye yorulmuştum sen olsaydın dedim yine kendi kendime şimdi bahçede mis gibi kahve yapardın karşılıklı oturup geçen o güzel sohbetlerimizden alıntılar yapardık; seni buraya kadar gelip göremedim ya çok dokundu bana diğer arkadaşlar uçak için yer ayırtmasalar yani yalnız olsaydım bir gece buralarda misafir kalırdım.

    Akşam seninle ılık esen rüzgarda biraz sesli biraz sessiz kelimeler anlatırdık bir ara belki ay ışığı gözlerimizin güzelliğini birbirimize hissettirir uzun bakışmalarımıza şahit bırakırdık duygularımızı, maalesef olamadı.

    Ben sizin evi geçince ileride bir pastane gördüm kahvemi oradan içerim dedim girip oturdum birkaç kişi dışında kimsecikler yoktu hafta içi nede olsa terasa çıktım manzarası çok genişti sizin ev, gelincikler ve şehir çok güzel görünüyordu.Canım tatlı çekti meyvalı bir pasta istedim en çok tutulan çilekli pastaymış onu tavsiye ettiler bende denedim çok güzelmiş muhakkak sen tatmışsındır.

    Vakit akşama yaklaşmakta idi bir ara gitsem mi dedim yanına sonra bir daha ki sefere dedim.Belki sen bizim buralara gelirsen Ortaköy sahilinde bizim buranın çilekli pastasından tadar kahve içersin.

    Bacıım biliyorum şimdi mektubumu okurken bana ne kızıyorsundur Öldüreceğim seni nasıl beni görmeden gittin bu bana yapılır mı diyorsundur;Haklısın bana ne kadar değer verdiğini biliyorum; bacııım güzel kelimeydi arada bir nasılda söylerdik birde Abla derdim sana sen ablalık taslar beni uyarırdın çok hoştu o günler değil mi?Özledim seni inanıyorum sende özlemişsindir hatta kağıt kalemi alıp belki şu anda neler yazıyorsundur bana, çok merak ediyorum.

    Uğur Demiröz
#08.07.2009 09:19 0 0 0