Evlilik dönemi

Son güncelleme: 08.07.2009 18:27
  • Muhteşem Yaz Mevsimi ile başlayan Evlilik dönemi Kalbin sevgi ile dolduğu aşk ile attığı dönemlerde insanlar dünyalarını birleştirmek ister..

    Evliliğe adım atarken yeni bir başlangıç yapılır.. İki farklı dünyanın insanı aynı evin içine girip yeni bir yaşama merhaba diyecektir.. Çeyizler hazırlanır, yeni eşyalar, mobilyalar alınır, balayı programları yapılır.. Yeni bir başlangıç için müthiş bir hazırlık dönemi başlar.. Heyecanlı günler başlamıştır aslında bu günler o kadar özeldir ki tadını doyasıya çıkarmak gerekir..

    İnsanlar bir araya gelirken yeni kuracakları evini ve yaşamı düzenlerken kendilerini unuturlar.. Kişinin kendisi de duygusal olarak hazırlanmalıdır bu döneme.. Kendisini olumsuz duygularını,endişelerini, korkularını iyileştirmelidir.. Evliliğe bakış açısını, evlilik bilincini yeni baştan yaratmalıdır ama bunu hep göz ardı eder insanlar..

    Geçmişte yaşadıklarınızı, ilişkilerinizi, ailenizdeki evlilik rol modelini bırakıp özgür olabilirseniz, yeni yaptığınız sevgi dolu seçimlerle harika bir yaşama adım atarsınız..

    Evlilik kavramını ilk defa anne ve babamızla yaşarız.. Her evlenen insan bilinçaltında evlilik rol modeli olarak anne ve babayı alır ve yaşamlarında ister istemez bu modeli uygulamaya başlar

    Eğer anne-babanın evliliği mutluysa aynı onlar gibi bir evlilik hayal edilir ama karşınızdaki insan babanız değildir. Onun giydiği kıyafeti sevgilinize giydiremezsiniz..

    Anne - Baba yargılanıyorsa ,onların hatalı davranışlar içinde olduğu düşünülüyorsa ben onlar gibi olmayacağım duygusuyla kendini ispat etme dönemi başlar.. Onlardan farklı bir şekilde davranılır.. Mükemmel kadın olmaya çalışılır..ama sonuçta dönüp dolaşılır bir bakarsınız ki yine anne ve babanız gibi olmuşsunuz.. Bana gelen danışanlarım ile yaptığımız tüm çalışmalarda evliliğe hazırlanırken ve yaşanırken ortaya çıkan düşünceler ilginçtir.. Hemen hemen her insan evliliğini ben çok mutlu bir evlilik yaşayacağım ve bunu herkese ispat edeceğim diye başlar evliliğe.. Annem gibi olmayacağım dedim bir baktım aynı annem gibi kocama hükmederken vs.. Buldum kendimi ya da kocamın sözünden çıkmayan bir kadın olmuşum der diğeri.. Kocam bir baktım ki tıpkı babamın anneme davrandığı gibi bana davranıyor ben ne yapacağım şimdi veya şöyle başlar evlilik serüveni aman canım ne olacak baktım mutsuzum boşanırım ya da çocuk doğurayım sonra boşanırım.. Hiç olmazsa çocuğum olmuş olur der insanlar Boşanma hedefli bir evlilik modeli daha..

    Daha önce yaşanan ilişkilerin, evliliklerin sizde bıraktığı izler, korkular, endişeler..
    hayatınıza giren yeni insanla her şeyin bittiğini sanırsınız daha önceki ilişkiniz, evliliğiniz bitti diye orda bırakmış olduğunuz duygularında iyileştiğini sanırsınız ama yaşanan her olayda bir duygu bırakılır Geçmişte bırakmış olduğunuz tüm duygular acı üzüntü elde edememe duygusu öfke kızgınlık vs.. sizinle gelir..
    Ya inançlarınız.. Kimse evliliğinde mutlu değil.. Herkes birbirini aldatıyor.. Evlenirsem güvende olurum, toplumda yerim daha iyi olur.. Cicim ayları bittiğinde kavgalar başlar.. Evlenmezsem insanlar bana evde kaldı muamelesi yaparlar bu yüzden evlenmeliyim gibi bir sürü farkında olmadan taşıdığımız,inançlarımız kalıplarımız vardır. Sonuçta beklentiler üzerine kurulan evlilik modelleri..

    Bilinçaltınızda, yaşadıklarınız ilişkiler nedeniyle bu kadar olumsuz duygu, düşünce, inanç, korku kalıp varken ..
    Kum üstüne inşaat yapılır mı? Hadi yapıldı diyelim gerçekten ne kadar dayanıklı olabilir ki?

    Aslında duygularınızın farkında olup evliliğe adım atmadan bütün bu duygularınızı iyileştirirseniz, tıpkı yeni evinizi hazırlıyor gibi kendinizi hazırlar ve evliliğe ilişkilere olan bakış açınızı değiştirirseniz, yeni yapacağınız güzel seçimlerle birlikte kurmuş olduğunuz yeni yuvanızda mutlu bir yaşama merhaba dersiniz.

    Öncelikle kendinizi, yaşamınızdaki kişiyi tam olarak olduğu gibi kabul edin.. Kendinize ve ona yapıştırmış olduğunuz beklentili etiketleri kaldırıp onu tam olduğu gibi görün..

    Sonra annenizi ve babanızı, onların evlilik içinde yaşadıkları tüm deneyimlere saygı duyarak onları olduğu gibi kabul edin.. Onların deneyimlerine saygı duyun.. Unutmayın.. Anne sevginin kökeni baba yaşamın kaynağıdır.. Ne olurlarsa olsunlar kendi evlilikleri içinde ne yaşarlarsa yaşasınlar bu onların deneyimleri.. Nasıl insan olurlarsa olsunlar size bu yaşamı armağan eden iki yüce insan, sahip oldukları tüm özelliklerle olduğu gibi kabul edin onları..
    Annenizi yargılarsanız, suçlarsanız yaşamda sevgiyi ret edersiniz.. Sevgisiz hissettiğiniz deneyimler yaşarsınız..
    Babayı yargılar, suçlarsanız yaşamı ret edersiniz.. Yaşamınızda hep eksik sizi mutsuz eden olaylar yaşarsınız, işinizde, parada, ilişkinizde vs

    Onlar sizin anne ve babanız.. Siz onlardan üstün değilsiniz, eşit değilsiniz.. Onların yargıcı değilsiniz.. Siz onların çocuğusunuz.. Ailenize saygı göstermek en büyük göreviniz..

    Bir kağıt ve kalem alın bugüne kadar yaşamınızda kendinizi kötü hissettiren, yargıladığınız, suçladığınız, üzüldüğünüz, haksızlık yaptığınız tüm kişilere bir mektup yazın.. Anne ve babanızla başlayın mektuba göndermenize gerek yok.. Her şeyi yazın inançlarınız kalıplarınız korkularınız, düşünceleriniz, yargıladığınız, suçladığınız hissettiğiniz tüm duygular olsun bu mektupta.. Onları yargıladığınız, suçladığınız, deneyimlerine saygı göstermediğiniz için onlardan özür dileyin.. Kendinizi bağışlayın.. Aynı şeyi yaşamınızda daha önce ilişki yaşadığınız tüm insanlar için yapın.. Arkadaşlarınız için, patronlarınız için tüm düşüncelerinizi yazın.. Yargılarsan yargılanırsın.. Suçlarsan suçlanırsın.. Bunu sakın unutmayın.. Bumerang gibi.. Evrene söylediğin her söz, her düşünce sana geri döner..

    Bütün bu insanları ve yaşadığınız tüm olayları bağışlayın.. Özgürleşin bu duygulardan yeni bir hayata başlarken o olumsuz duyguları getirmeyin yeni yaşamınıza..

    Mektubun sonunda her kişiye ve yaşadığınız her olaya teşekkür edin.. Sonra tüm yazdıklarınızı yırtın ve şöyle söyleyin.. Yaşamımda bana vermiş olduğun göstermiş olduğun her şey için, tüm deneyimler için teşekkür ediyorum Şimdi seninle aramdaki tüm bağlardan özgürleşiyor ve sevgiyle dolduruyorum.. Seni hayatımdan sevgiyle çıkarıyor, özgür ve serbest bırakıyorum.. Sana sevgimi gönderiyorum.. (Bunu anneniz ve babanız içinde yapın korkmayın hayatınızdan gidecekler anlamında bunu yapmıyorsunuz siz duygulardan, yargılamalardan, korkulardan özgürleşiyorsunuz) Sonra imkanınız varsa yakın bu kağıtları ve evrene sevgiyle gönderin

    İşte en azından duygularınızı iyileştirmek adına bir adım attınız..

    Gerçek sevgi huzur veren bir sevgidir.. Huzur yoksa yaşamınızın akışında ailenizde, çevrenizde, saygı duymadığınız, kabullenmediğiniz, kişi ve olaylar vardır Her insana ve her olaya kalbinizde sevgiyle olduğu gibi kabul ederek yer verin.. Kimsenin hayatını değiştiremezsiniz ancak kendinizi değiştirip,iyileştirebilirsiniz siz iyileştiğinizde çevrenizdeki insanlarda sizin gibi insanlar olacaktır.. Herkesi, her şeyi, yaşanan her olayı ve kendinizi olduğu gibi kabul eder kendinizi çok severseniz.. Bu tip insanları hayatınıza çekeceksiniz.. Sevginiz özgürce akmaya başlayacaktır ve size gelecek olan sevgide muhteşem olacaktır.. Mutlu bir evlilik istiyorsanız, sevgi ve aşkınızın devam etmesini istiyorsanız yaşamınızı sevgiyle doldurun..

    Evlilik iki insanın aynı yaşam yolunu yan yana yürümesidir. Eşinizle rekabet etmeyi, kendinizi ispat etmeyi bırakırsanız, mükemmel olma rolünü bırakıp onu ve kendinizi tam olarak olduğu gibi kabul edip severseniz aranızdaki sevgi her an büyüyecektir.. İşte o zaman evlilikler uzun süreli saygı ve sevgi dolu olur..

    Evliliklerdeki anlaşmazlıklar, korku, endişe dolu düşünceler, olumsuz duygu ve inançlar ile oluşur.. Bunlardan arındığınızda saf sevgi kalır yaşamınızda.. İşte mutluluğun anahtarı burada

    Aklınıza her an ilişkiler ile ilgili evlilik ile ilgili olumsuz sizi korkutan düşünceler gelebilir.. Farkında olun Ne hissediyorsunuz.. İnancınız ne.. Korkunuz ne.. Hemen o an bırakın bu duyguları..

    Eski kalıplarınızı, korkularınızı, inançlarınızı bırakın, yerine yeni güzel duygu ve düşüncelerle doldurun..
    Şöyle düşünün.. mutsuz olursam boşanırım inancınız var diyelim..

    Ben bu inancımı bırakmaya niyet ediyorum.. Şimdi sevgiyle bırakıyorum.. Ben şimdi bir seçim yapıyorum.. Benim seçimim, yaşamımı sevgiyle, mutlulukla paylaşacağım her anımı birlikte yaşamaktan keyif alacağım sevgi ve huzur dolu bir evlilik yapmak gibi bir olumlama yerleştirin..

    her olumsuz,korku dolu duygunun yerine olumlu bir düşünce yerleştirdiğinizde yaşamınız değişmeye başlayacak.. Bu sistem yaşamınızın her alanında uygulayabileceğiniz bir sistem..

    Gerçekten nasıl bir evlilik hayal ediyorsanız şimdi ona odaklanın..

    Şimdi yeni yaşamınızı, yeni evinizi, düğününüzü balayınızı hayal edin. Hatta hiç sınır koymayın sınırları da kaldırın.. Kontrolü bırakın.. İnanın her şey olması gerektiği gibi en güzel şekilde olur.. Yeni yaşamınızı sevgiyle kucaklayın Seçimleriniz hep sevgi dolu olsun..

    Her insan mutluluğu hak ediyor.. Mutluluk her an sizinle olsun

    Evlenecek olan kişilere,evlenmek isteyen herkese MUTLULUKLAR diliyorum..

    Sevginiz ve ışığınız tüm yaşamınızı aydınlatsın..

    Sevgiyle kalın..

    Füsun Paşa
#08.07.2009 18:27 0 0 0