Ayberk Atilla - Ayberk Atilla Kimdir - Ayberk Atilla Biyografisi

Ayberk Atilla, (d. 1946, İstanbul) tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.



İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan sanatçı, sanat hayatına 1967 yılında Lale Oraloğlu Tiyatrosu'nda başladı. Sırasıyla Münir Özkul Tiyatrosu, Altan Karındaş Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, Üç Maymun Kabare, Enis Fosforoğlu Tiyatrosu, Tiyatro İstanbul gibi topluluklarda çalıştı. Sinema ve dizi filmlerde de rol alan Atilla, bir süre aranın ardından yeniden tiyatroya dönerek, BKM Oyuncuları kadrosuna katıldı.


Filmografisi

* Sevgili Düşmanım - 2008
* Kabadayı - 2007
* Kötüler Konağı - 2007
* Pardon Yani - 2006
* Kiralık Oda - 2006
* Rüya Gibi - 2006
* Bir Demet Tiyatro - 2006
* Tadımız Kaçmasın - 2005
* Organize İşler - 2005
* Hürrem Sultan - 2003
* Güneş Yanıkları - 2000
* 5 Maymun Çetesi - 1999
* Dış Kapının Mandalları - 1998
* Bir Demet Tiyatro - 1997
* Baskül Ailesi - 1997
* Hastane - 1993

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 633
favori
like
share