Buğu kebabı

Son güncelleme: 08.07.2009 20:30
  • noimage

    BUĞU KEBABI

    Malzemeler



    1 Kilo kemiksiz koyun eti
    Yarım kg arpacık soğan
    6 Diş sarımsak
    2 Adet domates
    1 Çay kaşığı karabiber
    1 Çay kaşığı kekik
    3 Adet defne yaprağı
    1 Tutam kıyılmış dereotu
    1 Tatlı kaşığı tuz




    Hazırlanışı
    Eti, arpacık soğan büyüklüğünde doğrayıp güvece alın.
    Soğan ve sarımsakları soyup, bütün olarak ete ekleyin.
    Domatesleri yıkayıp rendeleyin.
    Defne yaprağı, tuz, karabiber, kekik ve domates rendesini ilave edip güvecin kapağını kapatın.
    Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.
    Servis yapmadan önce defne yapraklarını içinden alın.
    Üzerine dereotu serpin ve sıcak olarak servis yapın.

#08.07.2009 20:30 0 0 0