Sony Ericsson'a Google gücü

Son güncelleme: 08.07.2009 22:20
  • Sony Ericsson ve Google birleşirse ortaya nasıl bir cep çıkar? Cevap yeni SE cebi Rachael'de gizli.


    Bir süredir Sony Ericsson'un böyle bir telefon üzerinde çalıştığı biliniyor olsa da firma detayları saklıyordu. Rachael kod adlı cep telefonunun, bu yılın sonlarında açıklanması bekleniyordu. Windows Mobile bazlı X1 modelini de içeren Sony Ericsson'un XPERIA serisininin bir parçası olacak.

    Sony Ericsson'un "Open Handset Alliance"a katılımından sonra telefonlarını Android bazlı yapması beklenen bir gelişmeydi. Akıllı telefonlarda Android gittikçe yaygınlaşıyor. Telefon muhtemelen yakında güncellenecek olan 2.0 sürüm Android kullanacak ve gelişmiş özelliklere sahip olacak.

    Bu telefonun Qualcomm Snapdragon (QSD8250) platformu üzerine kurulu olacağı ve bu sayede işlemcisinin 1Ghz hıza ulaşacağı da bilgiler arasında. Ayrıca yüksek hızlı, 7.2 MBit bağlantı destekleyecek.

    Sızan resimlerden anlaşıldığı kadarıyla otomatik odaklama ve flaşa sahip 8.1 megapiksel kamera telefonun üstün özellikleri arasında yer alıyor. Bu 8.1 Megapiksellik kamera, iPhone 3GS'in 3 megapiksellik kamerasını çok geride bırakıyor.

    Telefonun üst kısmında 3.5 mm'lik kulaklı girişi ve mini USB portu da mevcut. Telefonun boyutu ve çözünürlüğü belli değil ancak ekranı muhtemelen basınca duyarlı dokunmatik olacak. Farklı dokunmatik erkan teknolojilerinin patentleri farklı firmalara ait olduğundan zaten çok da bir seçenek kalmıyor.

    Şimdi iş Sony Ericsson'un açıklamasını beklemeye kalıyor.
#08.07.2009 22:20 0 0 0