İmre Barmanbek

Son güncelleme: 09.07.2009 00:07
  • İmre Barmanbek Kimdir - İmre Barmanbek Resimleri -İmre Barmanbek Biyografisi - İmre Barmanbek Hakkında

    noimage


    İmre Barmanbek, Türk iş kadını.

    1942 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. 1963'te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden Ekonomi ve Finans bölümlerinden mezun oldu. Çalışma hayatına Maliye Bakanlığı'nda başladı. Bakanlık bünyesinde hesap uzman yardımcısı ve hesap uzmanı çalıştı. Daha sonra Devlet Planlama Teşkilatı'na geçti. İki yıl boyunca DPT'ye bağlı Teşvik Uygulama Dairesi'nde uzman olarak görev aldı.

    1977'de kamu görevlerinden ayrıldı. 1983'e kadar Doğan Holding ile Koç Holding'in ortak olduğu bir şirkette mali işler müdürlüğü ve genel müdürlük görevinde bulundu. 1983'de Doğan Holding Mali Koordinatörlüğüne atandı. Aynı grup bünyesinde Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Mali İşler ve Finansman Grup Başkanlığı, meslek hayatının sonraki adımlarını meydana getirdi. Halen Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürütmektedir.

    Emin Çölaşan'ın Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi kitabında, 25 Temmuz 2007 tarihinde Maliye Bakanlığı ile o tarihlerdeki Doğan Holding'in görüşmelerine ticari olarak katkı sağlaması için Çölaşan'dan Maliye bakanlığının bir açıklamasını yayınlamasını istediği belgelenerek anlatılmıştır.
#09.07.2009 00:07 0 0 0