Milliyetçilikte Yeni Arayışlar - Nevzat Kösoğlu

Son güncelleme: 09.07.2009 05:40
  • Milliyetçilikte Yeni Arayışlar Kitap Özeti - Milliyetçilikte Yeni Arayışlar Kitap Tanıtımı
    Milliyetçilikte Yeni Arayışlar / Yahya Kemal (Hayatı ve Düşünce Dünyası)

    noimage

    Yazar: Nevzat Kösoğlu
    Yayınevi: Ötüken Neşriyat
    Sayfa sayısı: 195
    ISBN: 9789754377262
    Basım tarihi: Haziran 2009
    Kategori: Araştırma / Eleştiri / Deneme

    Kitap Özeti

    Globalleşme Bu slogana yapışarak öylesine sözler ediliyor ki: "Küreselleşen dünyada yalnız mı kalacağız?" "Bu muhteşem oluşumun dışında mı yaşayacağız?" "Milliyetçiliğin, hatta millî devletlerin vakti geçmedi mi?"

    Hayır, geçmedi! 21. yüzyılı da bu yapılarla geçireceğimizden kuşkunuz olmasın. Görmüyor musunuz: Krizler herkesi kendi derdine düşürüyor ve herkes yapması gerekenleri yapıyor; yani: Buhran küresel, ama gayret ve tedbirler millî!... İşte dünyanın katı ve yalın gerçeği!

    Olay ve olguları, millî ölçü ve değerlerle kavrayıp yorumlamak!... Bu, zihin gücü ister; gayret, fedakârlık; adanmışlık gerektiren ülkücü kişilikler ister. Geçmiş asra bakın: Aydınlar kolaycı ve fikirler slogandan ibaret Sonuç ise hayal kırıklığı, ümitsizlik Bu, korkakların işidir. Bu tipler yükü omuzlamazlar, "Ben varım" diyemezler, sabırsızdırlar ve dirençsizdirler; çözümleri sorumluluk alanlarının dışında ararlar.

    Artık yeni açılımlar gerek, zihinlerimize vurduğumuz yabancı hayranlığı ve düşünce tembelliği zincirlerini kırmamız gerek!
    Bunu yapabilsek, yükselişte sınır tanımazdık

    Elinizdeki kitap, bu doğrultudaki fikir ve değerlendirmelere bir katkı maksadıyla sunulmuştur.
#09.07.2009 05:40 0 0 0