En teknolojik firar

Son güncelleme: 09.07.2009 22:59
  • Zeplin, gece gözlükleri, hareket dedektörleri ve kamuflaj... Bunların hepsi inanılmaz bir amaç için.


    İspanyol Polisi aksiyon filmlerini aratmayacak bir kaçış planını engelledi. Hapishaneden adam kaçırmayı planlayan üç kişi son teknolojiyle çalışarak hazırlanmışlar. Hapishaneden adam kaçırmak bir yana kendileri de hapse düştüler. Ancak ilginç planları yüzünden ünlü de oldular.

    Üçlü, detaylı bir izleme sistemi kurarak öncelikle hapishaneyi incelemişler. Las Palmas, Kanarya Adaları'nda bulunda Salto del Negro hapishanesini gözlemlemek için güçlü dürbünler, telefoto lensler, hareket dedektörleri ve kamuflajlı çadır kullanmışlar.

    Yakalanmalarına sebep olan ve dudak uçuklatan araç ise söndürülebilir bir mini zeplin oldu. İtalya'nın Bergamo kasabasından gelen zeplini keşfeden yetkililer planın geri kalanını çözmekte gecikmedi.

    Hapishanede bulunan uyuşturucu kaçakçısı arkadaşlarına bu zeplin ile gece görüş gözlükleri, tırmanma ekipmanı ve kamuflaj boya göndereceklerdi. Hapishane izlenirken edinilen bilgilere göre hareket eden arkadaşları da yollanan ekipmandan faydalanarak duvardan inecek ve bekleyen araca atlayarak kaçacaktı.
#09.07.2009 22:59 0 0 0