peygamber efendimiz (s.a.v) en sevdigi meyve

Efendimiz (S.A.V) kavunu çok sever ve ondan
şöyle söz ederdi: "O yemektir, o şerbettir, o çövendir, o reyhandır, o iç organları temizler."

Hz. Muhammed (S.A.V), "iç organları temizler" derken daha yüzyıllar öncesinde kavunun kanı temizleyici özelliğini anlatmış. Günümüzde Avrupa ve Amerika'da doktorlar tarafından yararları tescil edilen kavunun en önemli özelliği kandaki zehirli maddeleri atması.

Kavunu, İbni Sina ve Davudi Antaki gibi eski hekimler de övmüş ve faydalarını eserlerinde anlatmışlar. Kavunun yüzde doksanbeşini su oluşturur. A, B 1, C vitaminleri, meyve şekeri, selüloz, azotlu ve yağlı maddeler de var. Kavun gerek erkeğin, gerek kadının cildini tazeler, ona canlılık ve güzellik kazandırır. İsmi estetik tarihine geçen ünlü güzellerin ve artistlerin pek çoğu ciltlerindeki gerginlik ve tazeliği kavuna borçlu olduklarını söylerler.

NASIL ALACAKSINIZ?

1. İyi kavun ağır olur. Elinizde okkalayın, ağır olanı alın.

2. Yuvarlak, san kavunun sapı, çektiğiniz zaman kolay kopuyorsa iyi kavundur.

3. Kavun Kırkağaç kavunu ise dibinin sarıya çalması gerekir.

4. Bir kavun ne kadar yumuşaksa içi o kadar da asitleşmiş demektir. Kavunun yumuşağına yanaşmayın.

5. Turfanda kavunlar lezzetsizdir. Kavunu, sezonun başlangıcından bir ay sonra yiyin ancak o zaman lezzet kazanır.

NASIL YİYECEKSİNİZ?

Kavunu genellikle yemeklerden sonra yemek gibi bir alışkanlığımız var. Fakat bu doğru bilinen yanlışlardan biri. Kavunu yemeklerden önce yiyin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 381
favori
like
share