Capicinolu Pasta Tarifi, Cikolatalı Sos Tarifi




Krema:

2 bardak süt

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

1 yumurtanın sarısı

1 vanilya

Bunların tamamını pişir. Daha sonra soğumasını beklerken başka bir kapta 75 gr(1 paket) krem şantiyi sütle karıştırarak bir şanti yap.Bu şantiyi soğutulmuş karşımın içine dök ve çırp. Daha sonra bu oluşan son karşımın içine capicinolu helva (200-250gr) katılıyor.( bıçakla ufalayıp helvaları öle atıyoruz.) Bunu da iyice çırpıyoruz.İşte kremamız mis gibi hazır ...

Şimdi sıra kekinde :

Hazır keki 1 küçük su bardağı nescafeyle ıslat.(nescafe ılık olsun)

Hazırladığın kremayı kekin arasına ve üstüne dök. Daha sonra en üste çikolata sosu dökk.(çikolata sosunu ister hazır al, ister sen yap)

Afiyet olsun.

ÇİKOLATA SOSU:


1fincan şeker

1 yumurta

50 gram margarin

1.5 yemek kaşığı elit kakao

50 gram margarini eritiyorsun.Ocaktan aldıktan sonra içine 1.5 yemek kaşığı kakao koyuyorsun.. Sıcakken iyice karıştır o kakaoyu ona yedir.

Daha sonra 1 fincan şeker ve 1 yumurtayı çok iyi bir şekilde ayrı bir kapta çırp ve bunu kakaolu karışımın içine dök.İşte sosumuz da hazır...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 334
favori
like
share