Kaşarlı Simit

Son güncelleme: 10.07.2009 12:07
  • noimage


    Kaşarlı Simit


    Malzemeler:

    4 bardak un

    yarım paket yaş maya

    yarım çay bardağı sıvı yağ

    1 tatlı kaşığı şeker

    1 tatlı kaşğı tuz

    1 su bardağı susam

    1 kase kaşar rendesi



    Tarifi:

    Unun ortasını havuz gibi aç. İçine mayayı koy. Yarım çay bardağı ılık su ilave et mayanın üzerine ve 10 dak. dinlendir. Ondan sonra üzerine sıvı yağı kat. Unun üstüne şeker ve tuzu koy. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yap. Yarım saat dinlendir. Bundan 9 tane yumak çıkıyor. Elinle bir bezeyi aç. İçine bir tutam kaşar rendesi koy. Bükerek simit şekli ver iki tarafını da önce suya sonra susama batır yağlanmış tepsiye diz. 15 dakika tepside beklet tesi mayalanması olsun. 180 derecede pişir. AFİYET OLSUN..........
#10.07.2009 12:07 0 0 0