kete tarifleri - Gümüşhane Fırın Ketesisi nasıl yapılır - kete - gümüşhane ketesi

malzemeler
* 1 lt. süt
* 2 parça yaş maya
* Aldığı kadar un ve tuz
* 3-4 yemek kaşığı tereyağı
yapılışı
Önce sütü çok az ısıtıyoruz ve yaş mayayı ekleyip karıştırıyoruz. Beklemeden aldığı kadar un ve tuzu da ekleyip yoğuruyoruz ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Yoğurduğumuz hamuru kabarana kadar bekletiyoruz. Bu 2-3 saat sürebiliyor. Hamur kabardıktan sonra küçük bezeler yapıyoruz ve bezeleri açmaya başlıyoruz. Bu arada bir tarafta tereyağını eritiyoruz ki açtığımız bezelerin üzerine sürelim. Tereyağı isteğe göre değişebilir 3-4 yemek kaşığı olabilir. Bezeleri tek tek açıyoruz ve herbirinin üzerine kaşıkla tereyağını sürüp yufkanın her tarafına yayılmasını sağlıyoruz. Yufkanın her kenarını ortaya doğru katlayıp tekrar geri çekerek de bunu yapabiliriz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 802
favori
like
share