Tül böreği nasıl yapılır - börek tarifleri

Malzemeler:

5 tane yufka
5 bardak süt
5 yumurta
200 gr margarin
250 gr çökelek
Maydanoz
Tuz

Fırın 180 derece

Yapılışı:
1. Derin bir kapta süt ve yumurtaları iyice çırpın. Tuz ekleyin.
2. Maydanozla birlikte çökeleği ezin.
3.Yufkaları elinizle gelişigüzel parçalayıp süt-yumurtalı karışıma batırın. Bir iki dakika ıslanmalarını bekleyin.
4. Yarısını yağlanmamış tepsiye yerleştirin. Üzerine çökeleği yayın. Kalan yufkaları da çökeleklerin üzerine yayın.
5. Kapta kalan yumurtalı sütü böreğin üzerine dökün.
6. Margarini eritip böreğin üzerine gezdirin.
7. Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Yapım Alternatifi:
Bu böreği kaşar peyniriyle de yapabilirsiniz. Bunun için çökelek yerine 200 gr kaşar peynirini rendeleyip süt-yumurta karışımına koyun, yufkaları da ekleyin, karıştırdıktan sonra kabın tamamını fırın tepsisine boşaltın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 358
favori
like
share