Photoshop Resim birleştirme

Son güncelleme: 29.05.2011 19:15
  • Photoshop resim birleştirme hakkında - Photoshop - Photoshop bilgileri
    noimage
    Birbirini çağrıştıran iki resim kullanarak, bir resmin anlamı arttırılabilirsiniz. Ağaçlar ve bir yaprak...
    Amacınıza uygun iki resim bulun. Birinin Layer'nı diğerinin üstüne sürükleyerek, iki resmi aynı photoshop belgesinde bir araya getirin. Yeni bir adla kaydetme işlemini hemen yapmak, daha sonra kullanabileceğiniz bu resimleri bozmamanızı sağlar.
    noimage
    Bulduğunuz resimlerin büyüklükleri birbirine uyup uymadığını anlamanız gerekir.Kenar çizgisinden yararlanacağınız resmi uygun bir araçla seçip Save Selection'la bir alfa kanalı olarak kaydedin. Kanalın gözünü tıklarsanız resimlerin birbirine uygunluğunu farkedersiniz. Eksik olan bölümü doku taşıma yöntemiyle büyütmeniz gerekebilir. Yandaki resimde ufukta görünen orman görüntüsü çogaltıldı.

    noimage

    Çoğu konuda olduğu gibi burada da sonuca gitmenin değişik yolları var.
    Bunlardan bir tanesi; bu işlemleri tamamladıktan sonra, alfa kanalını Ctrl+kanal adı ile seçin. Ctrl+Shift+I ile tersini seçip orman resminin fazlalığını silin. Yine orman Layer'ında iken Ctrl+L (mac. kullanıcıları tüm Ctrl'leri "Elma" diye okuyor değil mi?) Levels tablosunu çağırın. Output Levels'i + bir değere getirin. Preview işaretliyse yaptıklarınızın etkisini resim üzerinde göreceksiniz. Size uygun bir yerde okeyleyin. Bu, ağaçlarınızın silikleşmesine yol açacaktır. Kullanım yeriniz arka plansa uygun bir seçim olabilir. Yaprak Layer'ını silip Flatten Image ile layer birleştirme işlemini sağlayın. Yaprak Layer'ını görünmez kıldıktan sonra bu işlemi yaparsanız yine aynı sonuca ulaşırsınız

    noimage

    Başka bir yol, Yaprak Layer'ında iken, kanalın opacity'sini düşürmektir. Bu yolla yaprağın damarlarının, orman resmi üzerinde görünmesi mümkün olur. Normal değil de diğer modları kullanmakmak isteyebilirsiniz. Herbirini değişik opacity değerleriyle denerseniz, amacınıza en uygun bileşimi bulabilirsiniz.

    noimage

    Bir yaprak aynı zamanda bir orman demektir
#10.07.2009 20:45 0 0 0
  • nasıl yapacaz yaaaaaaaa 10
#29.01.2011 09:53 0 0 0
#14.04.2011 17:52 0 0 0
  • bana nasıl arka plan değiştircez anlarıemısızızzzzzz eer yaparsanız tşk ederm ekledzmi mail atın :D
#23.05.2011 09:59 0 0 0
  • çok güzel bir çalışma :)
    tebrikler
#29.05.2011 19:15 0 0 0