Turşunun Büyüsü tarifi - Turşunun Büyüsü yapılışı - Turşunun Büyüsü malzemleri

Malzemeler
havuç
lahana
sivri biber
domates
salatalık
patlıcan
dolmalık biber
%4 kaya tuzu
üzüm sirkesi
su

YAPILIŞI
patlıcanlar ve dolmalık biber oyulur. havuç , lahana , salatalık , sivri biber yıkandıktan sonra ince ve minik parçalar halinde doğranır.iç patlıcanlarda minik parçalar halinde doğrandıktan sonra bütün malzemeler harmanlanır.oyulmuş patlıcan ve biberlerin içi doldurulur ve domates parçaları ile ağızları kapatılmak sureti ile kavanoza dizilir.üzerine kaya tuzu , su ve sirke karıtırılarak hazırlanmış turşu ayarı dökülerek beklemeye alınır. Eğer turşunuzun parlaklığını kaybetmesini istemiyorsanız karanlık ve serin biryerde muhafaza altına almanız gerekir. eğer azda olsa ışık görüyorsa siyah bir poşet içerisine yerleştirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1067
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 11.07.2009 17:15
Tarifin için saol refik emegine saglık.