John Digweed kimdir - John Digweed biyografisi

John Digweed (doğum adı Thomas John Digweed d. 1 Ocak 1967, Hastings, İngiltere), bir İngiliz DJ ve prodüktördür. 2007 yılında DJ MAG dergisinin ilk 100 listesinde üçüncü gelmiştir(en iyi dereceyi elde eden PROGRESSİVE DJi). Son 9 yılda hep ilk 10'un içinde olmayı başarmıştır.Ayrıca 2000 yılında bu oylamada birinci seçilmiştir.

Biyografi
John Digweed DJ'liğe 13 yaşında başlamıştır. Piyasaya gerçek anlamda girmesi 1993 yılında Mansfield'te Renaissence Club'ta çalarken sonradan da arkadaşı olacak olan Sasha'nın dinlemesiyle başlar.
Digweed progresif trans/house muzik tarzları ile Avrupa'da ve Amerika'da 90'ların sonunda ve 2000li yılların başında popüler olur.Müzik çaldığı sırada kayıtlarını Bedrock Records şirketinde yapmaya başlar.



Diskografi
Albümler

* 1994: Journeys by DJ Vol 4 - (Music Unites)
* 1994: Sasha & John Digweed - Renaissance: The Mix Collection (Renaissance)
* 1995: Renaissance - The Mix Collection Part 2 (Renaissance)
* 1996: Sasha & John Digweed - Northern Exposure (Ministry of Sound, Ultra Records)
* 1997: Sasha & John Digweed - Northern Exposure 2 (Ministry of Sound, Ultra Records)
* 1997: The Winning Ticket (Jackpot)
* 1998: Global Underground 006: Sydney (Boxed)
* 1999: Bedrock (INCredible, Ultra Records)
* 1999: Sasha & John Digweed - Northern Exposure: Expeditions (INCredible, Ultra Records)
* 1999: Global Underground 014: Hong Kong (Boxed)
* 2000: Sasha & John Digweed - Communicate (Ultra Records, Kinetic Records) (Billboard 200 #149)
* 2001: Global Underground 019: Los Angeles (Boxed)
* 2002: MMII (Bedrock Records) (Billboard Top Electronic Albums #7)
* 2003: Stark Raving Mad (Thrive Records) (Billboard Electronic #9)
* 2004: Layered Sounds (Bedrock Records)
* 2005: Fabric 20 (Fabric) (Billboard Electronic #13)
* 2005: Choice - A Collection of classics (Azuli Records)
* 2005: Layered Sounds 2 (Bedrock Records)
* 2006: Transitions (Renaissance)/(Thrive Records) (Billboard Electronic #16)
* 2007: Transitions 2 (Renaissance)
* 2007: Transitions 3 (Renaissance)
* 2008: Transitions 4 (Renaissance)

Singlelar

* 1993: Bedrock - "For What You Dream Of" (Stress Records) (UK #25)
* 1997: Bedrock - "Set In Stone"/"Forbidden Zone" (Stress Records) (UK #71)
* 1999: Bedrock - "Heaven Scent" (Bedrock Records) (UK #35)
* 2000: Bedrock - "Voices" (Bedrock Records) (UK #44)
* 2001: Bedrock - "Beautiful Strange" (Bedrock Records)
* 2002: Bedrock - "Emerald" (Bedrock Records)
* 2003: Bedrock - "Forge" (Bedrock Breaks)
* 2005: Bedrock - "Santiago" (Bedrock Records)
* 2006: Bedrock - "Warung Beach" (Bedrock Records
* 2007: John Digweed - "Gridlock" (Renaissance)

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 379
favori
like
share