Fenerbahçe 1 - 0 Büyükşehir Bld.Spor 6.Hafta Turkcell Süper Lig Maçı

Son güncelleme: 23.09.2009 08:09
  • Büyükşehir Bld.Spor Fenerbahçe Maçı - Fenerbahçe Büyükşehir Bld.Spor Maçin Golleri - Büyükşehir Bld.Spor Fenerbahçe Maça Dogru - Fenerbahçe Büyükşehir Bld.Spor - Büyükşehir Bld.Spor Fenerbahçe


    noimage
    noimage



    STAD: Şükrü Saracoğlu Stadyumu

    YAYIN: Lig TV Naklen

    SAAT:

    HAKEMLER:


    Fenerbahçe Büyükşehir Bld.Spor maclari - Fenerbahçe Büyükşehir Bld.Spor maci - Fenerbahçe maclari - Büyükşehir Bld.Spor Fenerbahçe maclari - Büyükşehir Bld.Spor Fenerbahçe maclari - Büyükşehir Bld.Spor - Fenerbahçe maci2008 Fenerbahçe Büyükşehir Bld.Spor maci - 2009 Büyükşehir Bld.Spor Fenerbahçe maci - Büyükşehir Bld.Spor Fenerbahçe maci - Fenerbahçe Büyükşehir Bld.Spor maçın hakemi - Fenerbahçe Büyükşehir Bld.Spor 11 hafta maçı
#11.07.2009 01:47 0 0 0
  • fb kendi sahsinda iyi transferler yapan bir rakiple oynayacak sağlam bir rakip ne olacaği belli olmayacak bir maç nerde ne zaman ne yapacaği belli olmayan bir rakiple oynayacak zor da olsa alir bu maçi gibime geliyor
#12.07.2009 22:58 0 0 0
  • bakalim belediye fener den kac tane yicek..:D
#15.09.2009 00:43 0 0 0
  • Trabzon 6'ladı ama biz ne yapacağım kestiremiyorum, ligde son iki maç artı son Avrupa maçını eklersek 3 maçtır iyi futbol yok sonuç var.
#15.09.2009 01:20 0 0 0
  • 5 Den yukarı atar o güne takımımız :D
#15.09.2009 03:17 0 0 0
  • Belediye durur durur Fener' e bilenir...

    Öyle şereflidir bizim Belediyemiz :D

    ama Kadıköy' de İBB' nin sözü geçmez...
#15.09.2009 07:49 0 0 0
  • Kadıköy' de İBB' nin sözü geçmez...ü


#16.09.2009 02:56 0 0 0
  • siradaki gelsin :D
#16.09.2009 10:42 0 0 0
  • Profesyonel Futbol Takımımız Turkcell Süper Ligi'nin 6. haftasında Büyükşehir Belediyespor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına ara vermeden başlıyor.

    Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde 18 Eylül 2009 Cuma günü(Yarın) takımımızın yapacağı idman, saat 11.00'de başlayacak. Antrenman, basına açık olarak gerçekleştirilecek.
#18.09.2009 08:25 0 0 0
  • akşamki gibi olmaz umarım :D
#18.09.2009 08:47 0 0 0
  • belediye bizden 6 tane yedi ama nasil yedi dersenzi adamalrin ilk 11 oyuncularindan 3 4

    tanesi yoktu ondan yediler yoksa 6 tane yiyecek takım değil
#18.09.2009 18:34 0 0 0
  • bu sene kolay mac yok her maç zor....
#19.09.2009 18:12 0 0 0
  • Turkcell Süper Lig'de 6. hafta maçında Fenerbahçemiz ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya geldi. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 1-0 kazandık. Sarı lacivertlilere galibiyeti getiren golü ise 34. dakikada serbest vuruştan Vederson kaydetti.

    Fenerbahçemiz çok fazla pozisyon üretemediği maçta kazanmasını bildi ve Twente mağlubiyetini bir nebze olsun unutturmuş oldu. Takımımız 6'da 6 yaparken; 18 puana ulaştı.

    Önümüzdeki hafta Fenerbahçemiz 26 Eylül Cumartesi günü Antalyaspor ile deplasmanda oynayacak.

    MEHMET TOPUZ 11'DE

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Christop Daum, Turkcell Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapılan mücadelede savunmanın solunda değişime giderek Roberto Carlos'un yerine Vederson'a görev verdi. Alman teknik adam, geçen hafta Bursaspor ile deplasmanda yapılan maçta orta alanın solunda Dos Santos'un yerine şans verdiği Vederson'u, bu hafta da sol bekte Roberto Carlos'u yedeğe çekip bu mevkide görevlendirdi.

    Ligde geçen hafta Bursaspor maçına yedek çıkan Dos Santos, İstanbul Büyükşehir Belediyespor mücadelesinde 11'deki yerini aldı. Twente maçında omuzundan sakatlanan ve lig maçında forma giymesinin zor göründüğü açıklanan Gökhan, maça yetiştirilerek ilk 11'e girdi. Gökhan, Fenerbahçe'nin dün akşamki antrenmanına da katılmamıştı.

    Fenerbahçe'de cezalı Emre'nin yerine orta alanda, geçen hafta Bursaspor mücadelesinde olduğu gibi yine Mehmet Topuz görev aldı.

    SON VURUŞ SIKINTISI

    Fenerbahçemiz ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan mücadelede, ilk yarının son yarım saatlik bölümüne girerken kontrol takımımızın eline geçti. Sarı lacivertliler, maçın 15. dakikasından itibaren oyunu rakip yarı sahaya yıkmayı başarırken; özellikle Dos Santos'un bulunduğu kanat çok iyi işledi ve akınların büyük bölümü buradan geldi. Fenerbahçe, oyunun bu dakikalarında İspanyol golcü Daniel Güiza, Brezilyalı Dos Santos ve Kazım Kazım ile bazı gol pozisyonlarına girse de, bunları değerlendiremedi.

    Sarı lacivertliler, taraftarlarının desteği ile oyunun son 20 dakikalık bölümüne girerken de bu baskısını sürdürdü. Fenerbahçe'de savunmanın da ileri çıkmasıyla oyun tamamen rakip yarı sahaya yığılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor da bu dakikalarda İskender ve Gökhan gibi süratli hücum oyuncularıyla gol bulmayı amaçladı.


    noimage




    VEDERSON'DAN FÜZE

    İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı Fenerbahçe'nin golü 34. dakikada Vederson'dan geldi. Bu dakikada sarı lacivertliler Mehmet Topuz'un kaleyi karşıdan gören bir noktada yerde kalmasıyla serbest vuruş kazandı. Kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden oluşan serbest vuruşta topun gerisine gelen Vederson, sol ayağıyla yaptığı sert vuruşta kaleci Oğuzhan'ı mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi.

    İlk yarıda 15. dakikadan itibaren sağlı sollu ataklarla rakip kaleye gelmeye çalışan, oyunu İstanbul Büyükşehir Belediyespor yarı sahasına yıkarak rakibini bunaltan Fenerbahçe, serbest vuruştan kazandığı bu golün ardından kalan dakikalarda oldukça rahatladı. Buna rağmen oyunun kontrolünü elinden bırakmayan sarı lacivertliler, agresif futbolunu sürdürerek rakibinin oyun kurmasını engelledi.

    İlk yarıda başka gol gelmeyince Fenerbahçe soyunma odasına 1-0'lık üstünlük ile giden taraf oldu.

    NÖBETÇİ GOLCÜ OYUNDA...
    KAZIM ISLIKLANDI...

    Fenerbahçemiz'de 65. dakikada ilk oyuncu değişikliği gerçekleşti. Teknik direktörümüz Christoph Daum, Semih Şentürk'ü oyuna sürerken; Kazım'ı ise kenara aldı. Kazım Kazım'ın ismi tabelada gözüktüğü anda tribünlerde ıslık yağmuru başladı. Kazım, tribünden bazı taraftarlarımızla sürtüşme yaşadı.

    DAUM'DAN DEFANSİF ÖNLEM

    İkinci yarıda zaman zaman orta sahada hakimiyetimizi kaybettik. Rakip takımın üzerine gelmesine izin verdik. Mehmet Topuz'un defansif hatta aksadığını gören Daum, ikinci değişikliğini yapmakta gecikmedi. 74. dakikada Selçuk Şahin, Mehmet Topuz'un yerine oyuna dahil oldu.

    83. dakikada sol kanatta Andre Dos Santos kenara gelirken, Uğur Boral son dakikalarda forma giyme şansı buldu.

    SKORU KORUDUK

    Sarı lacivertliler ikinci yarının genelinde oyunu dengede tutmaya çalışırken; çok fazla pozisyon üretemedi. Ofansif futbolu bir türlü göremediğimiz maçta, önemli olan galip gelmekti. Biz de onu yaptık. 1-0 oldu; bizim oldu.



    noimage



    MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

    3. dakikada sağdan ceza alanına gelen topa müdahale etmeye çalışan Volkan Demirel'in elinden kaçırdığı topu, Gökhan Kaba, Zeki'nin önüne çıkardı. Bu futbolcunun vuruşunda, Gökhan Gönül'e çarpan top, rakip takımı mutlak bir golden etti.
    12. dakikada Alex'in soldan ceza alanına gönderdiği topa kafayla Dos Santos'un vuruşunda, yükseklik kazanan meşin yuvarlağı kale önünde kaleci Oğuzhan kontrol etti.
    18. dakikada hızlı bir şekilde topla sağdan korner çizgisine doğru inen Kazım yerden içeriye ortaladı. Güiza, altı pas çizgisi üstünde meşin yuvarlağa dokunamayınca topu savunma kontrol etti.
    20. dakikada Fenerbahçe önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi. Dos Santos'un pasıyla soldan Alex'in rakip ceza alanına taşıdığı topla oluşan pozisyonda, Güiza'nın kale önünde üst üste iki vuruşunda da top kaleciden döndü. Kaleciden dönen meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.
    30. dakikada Vederson'un pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Dos Santos'un vuruşunda, İstanbul Büyükşehir Belediyespor savunmasından dönen topu, Kazım tamamlamak istedi, ancak meşin yuvarlak bu kez de savunmadan döndü.
    34. dakikada Mehmet Topuz'un düşürülmesiyle ceza alanının yaklaşık 30 metre dışından kazanılan serbest atışı kullanan Vederson, oldukça sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.
    40. dakikada Dos Santos'un pasıyla ceza alanının hemen önünde topla buluşan Alex'in sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.



#20.09.2009 22:11 0 0 0
  • ikinci yari dikkatimi alex cekti 3 sefer topla oynadi koskoca 49 dakka icinde ?
#21.09.2009 08:20 0 0 0
  • Turkcell Süper Lig'in 6. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelen Fenerbahçemiz, Vederson'un 34. dakikada serbest vuruştan attığı golle sahadan 3 puanla ayrıldı. Bu sezon ligde oynadığı 6 maçın 6'sını da kazanan Fenerbahçe, 18 puan ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

    Maçtan dakikalar şöyle:

    3. dakikada İskender'in sağdan ortasında kalecimiz Volkan Demirel'in elinden kaçırdığı topa, Zeki vurdu. Defansımız, son anda topu uzaklaştırdı.

    15. dakikada Andre Santos'un soldan yaptığı ortaya Alex ve Kazım dokunamadı. Top, auta gitti.
    20. dakikada, Andre Santos Alex'e çıkardı. Alex, sol taraftan ceza alanına ortaladı. Güzia'nın vuruşu defanstan döndü. Dönen topu yerde yatan Kazım Santos'a, Santos da yeniden Güiza'ya çıkardı. Güiza'nın ilk vuruşu kaleciden döndü. Güiza bir kez daha vurdu, bu kez kaleci ve defans topu uzaklaştırdı.

    30. dakikada Fenerbahçemiz yine çok net bir pozisyondan yararlanamadı. Alex'in nefis ara pasına hareketlenen Vederason bekletmeden içeriyi gördü, Güiza topun üstünden atladı, Andre Santos'un vuruşu defanstan döndü. Sağ tarafa açılan topa Kazım bekletmeden sert vurdu. Bu top da defanstan geri geldi.

    34. dakikada Fenerbahçe'nin ceza sahası dışından kazandığı serbest vuruşu Vederson kullandı. Vederson, uzak mesafeden çok sert bir vuruşla, topu kalenin sağ alt köşesinden filelerle buluşturdu; 1-0.

    40. dakikada Takımımız ikinci gole çok yaklaştı. Güiza, sağdan ortaladı. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Andre Santos, bir çalımla önünü boşalttıktan sonra, boş pozisyondaki Alex'e çıkardı. Ceza alanında kaleyi karşıdan gören bir yerde topla buluşan Alex, düzelttikten sonra çok sert vurdu. Ama top, az farkla yandan auta gitti.

    İKİNCİ YARI

    48. dakikada, oyuna ikinci yarıda giren İbrahim Akın'ın şutu kelecimiz Volkan'da kaldı.

    53. dakikada Gökhan Kaba tehlikeli bir şekilde kalemize doğru ilerlerken Bilica tarafından ceza sahasının dışında faulle durduruldu. Bilica bu pozisyondan sonra bir de sarı kart gördü. İbrahim Akın'ı kullandığı vuruş, barajdan döndü.

    78. dakikada, Gökhan sağ tarafta hareketlenen Semih'e çıkardı. Semih''in ortasını Alex'ten önce defans son anda kornere çeldi.

    79. dakikada, Andre Santos, Alex'in sağdan kullandığı kornere ceza alanı içinde gelişine çok sert vurdu. Top farklı bir şekilde üstten auta gitti.

    84. dakikada Uğur Boral'ın pasıyla ceza alanı girişinde buluşan Semih'in yerden şutunu kaleci Oğuzhan çıkardı.

    90+1. dakikada sol çizgiden hareketlenen Semih'in sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutu Oğuzhan kornere çeldi.


    STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

    HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Alpaslan Dedeş, Cemal Bingül.


    FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Vederson, Kazım(Semih dk. 65), Cristian Baroni, Mehmet Topuz(Selçuk dk. 71), Andre Santos(Uğur Boral dk. 83), Alex, Güiza.

    YEDEKLER: Volkan Babacan, Roberto Carlos, Bekir, Deivid

    TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum


    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Oğuzhan, Cesario, Metin, Sylla, Ekrem, Zeki, Marcin Kus, Okan, Gökhan Kaba(Ali Güzeldal dk. 61), (Serhat Gülpınar dk. 80), İskender(İbrahim Akın dk. 46), Tum.

    YEDEKLER: Behram, Efe, Mahmut, Gökhan Süzen

    TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı


    GOL: Vederson (dk. 34) (Fenerbahçe)

    SARI KARTLAR: Bilica, Alex (Fenerbahçe), Tum, Okan, Metin (İ.Büyükşehir Belediyespor)
#21.09.2009 08:22 0 0 0
  • 1-0 oldu bizim oldu ama yetmez averajımızı arttırmamız lazım
#21.09.2009 15:44 0 0 0
  • Maç Bizim OLdu Ama GS Her Hafta 4-5 Atarken Biz 1-2 Atıyoruz...


    Ya Çift Forvete Tamamen DönüLmeLi Ya Da Forvette Semih ' e Daha FazLa $anS VeriLmeLi...
#21.09.2009 17:15 0 0 0
  • tek forveti oldum olasi sevmiyorum
#22.09.2009 11:43 0 0 0
  • Bende tek forveti sevmiyorum ya sistemi bi türlü oturtamadı daum ... :)
#22.09.2009 12:16 0 0 0