Google'dan Nicola Tesla Logosu

Son güncelleme: 11.07.2009 03:11
  • Nicola Tesla - Google - Google Nicola Tesla Logosu
    noimage

    Google logosunu 10 Temmuz 1856'da doğan ve Ergenekon iddianamesinde adı geçen büyük fizikçi Nicola Tesla'ya adadı.

    Google arama motoru, dünya çapındaki bilim ve sanat kişilikleriyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı, Dünya Çevre Günü ve benzeri günlerde logo değiştirme geleneğini sürdürdü. Google logosunu 10 Temmuz 1856'da doğan ve Ergenekon iddianamesinde adı geçen büyük fizikçi Nicola Tesla'ya adadı.

    NİCOLA TESLA İSİMLİ ŞAHIS

    1943'te ölen İtalyan fizikçi ve mucit Nikola Tesla'nın adı Ergenekon II'nin 1114'üncü sayfasında, yazar Ümit Oğuztan'ın ev ve işyerinde yapılan aramalarda el konulan evrak ve dökümanlar sıralanırken, İtalyan fizikçinin adı da iddianamede "Nikola Tesla isimli şahıs" olarak geçiyor. 1114'üncü sayfada şunlar yazıyor:

    "Nikola Tesla-HAARP-NBC.doc isimli MsWorld dosyası tespit edilmiştir. Belge incelendiğinde, Nikola Tesla isimli şahıs ve ABD'nin HAARP olarak bilinen Yüksek Frekans Aktif Aurora Araştırma programı ile ilgili NBC silahları hakkında teknik detay bilgiler içerdiği görülmüştür."

    TALİHSİZLİK PEŞİNİ BIRAKMADI

    Fizik tarihinde Nicola Tesla'nın adı renkli olduğu kadar hüzünlü hikayelerle anlatılıyor. Sırp asıllı Amerikalı fizikçi Nikola Tesla, elektrikte alternatif akımlardan yararlanmayı keşfederek elektrik motorlarının geliştirilmesini sağladı. İnsanlık tarihinin en büyük mucitlerinden biri olarak kabul edilen ve bugün kullanılmaya devam eden yüzlerce patentli ürüne imza atan Nikola Tesla, buluşlarını çalmak isteyen pek çok kişiyle mücadele etmiş, Edison ve "mafyasıyla" mücadelesinden başarısız çıkarak 1943'te beş parasız ölmüştü.

    Ancak Tesla üniversite ve bilim çevrelerinde büyük bir sevgi ve saygıyla anılmaya devam etti, fen öğrencileri tarafından hep bir idol olarak görüldü. Nihayet sonunda "elektrik" temalı müzik yapan Amerikalı bir heavy metal grubu, "Tesla" adını alarak dünya çapında başarılara imza atıp büyük fizikçinin adını sürdürdü.


    Kaynak: Veteknoloji
#11.07.2009 03:11 0 0 0